Recenze: Sinister 2 - nadějný námět pohřbívá casting a režie

Recenze: Sinister 2 - nadějný námět pohřbívá casting a režie
Robert Daniel Sloan
Sinister 2
První Sinister docela ušel. Ve druhém filmu se jednak projevují všechny nešvary hororových pokračování (tzn. je to znovu totéž a už to není originální) a jednak je objektivně hůř zrežírován. Což je škoda, protože námět nepostrádá zajímavost (posedlý synek, chtějící umučit mámu i bratříčka a natočit si to).
Ovšem scénář ten potenciálně zajímavý námět pořádně nevyužívá a obsahuje značnou dávku debilit, jako například:
- Vydírání "Chceme zabít tebe a celou tvou rodinu, ale neopovažuj se to někomu říct, jinak tě zabijeme."
- Neironicky myšlené slovní spojení "Estetic observance of violence"
- Z tajemného vysílače v Norsku bylo 20 let vysíláno cosi tajemného a strašidelného, co zachycovali radioamatéři po celém světě, ale nikoho z nich za tu dobu nenapadlo, že by si to vysílání mohl nahrát, takže dnes nikdo nevěří, že to vysílání existovalo.

Trailer:

Sinister
Za zmínku také stojí dost nevydařený casting, kdy strašidelné dětičky jsou spíš otravné a hlavní klaďas (se kterým se matka samozřejmě dá dohromady) se tváří od začátku do konce jako nebezpečný úchyl.
S procenty je to poněkud komplikované, protože film objektivně (i subjektivně) má daleko ke "sračce", ale přitom je hrozně neoriginální, předvídatelný a lekací tím nejméně příjemným způsobem (víte, že za pár vteřin se ozve strašidelný hlasitý zvuk, on se ozve, a vy se leknete). Od 20. minuty se mi hrozně chtělo odejít z kina.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: České titulky jsou místy dost mimo, což vrcholí větou "Pass the mashed potatoes", která je přeložena "Podej mi špenát".