Jean-Claude Van Damme má díky Číně po letech na kontě nový hit - parodii Pancake Man!

Jean-Claude Van Damme má díky Číně po letech na kontě nový hit - parodii Pancake Man!
Minulý víkend startovala v čínských kinech parodie superhrdinských filmů Pancake Man a měla až neuvěřitelný úspěch. Snímek otevřel za ohromných 69 milionů dolarů, přičemž stál pouhých 13. Přirozeně se hned začala plánovat premiéra v amerických kinech, kde by film též mohl něco vydělat. V hlavní záporné roli je totiž podle všeho právě Jean-Claude Van Damme.
"Podle všeho" píši proto, že je poměrně obtížné z traileru pochytat přesné detaily (pokud nemluvíte mandarínsky, což podle očekávání není můj případ) a takový plakát k filmu se zas tak jasně v otázce záporáka nevyjadřuje.
Jean-Claude Van Damme
Klíčové je, že je z filmu ohromný hit, díky čemuž se podívá do Ameriky. Současně jeho čísla ukazují ohromnou sílu čínského trhu. V Číně totiž filmy opravdu bezmezně milují, jde o masivní trh a americké filmové společnosti se doslova perou o místa v tamních sálech. Počet zahraničních titulů, které mohou do čínských kin vstoupit, je totiž omezený na 34 filmů ročně (nepočítají se koprodukční filmy - proto se toho nyní tolik natáčí v Číně) a takový Jurský svět vydělal jen v tamních končinách 228 milionů dolarů.