Luc Besson chrlí další pokračování - na cestě jsou Lucy 2 a Colombiana 2

Luc Besson chrlí další pokračování - na cestě jsou Lucy 2 a Colombiana 2
Lucy byla slušně odvedeným řemeslem, nic víc. Film se ale dokonale trefil do vkusu diváků a po celém světě vydělal neskutečných 458 milionů dolarů. Přestože má tedy Luc Besson jako režisér na kontě nejednu nadčasovou klasiku (Brutální Nikita, Pátý Element, Leon), je Lucy největším hitem jeho kariéry a jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob s ženou v hlavní roli.
Takový úspěch přirozeně vedl k otázce pokračování, k čemuž měl Besson ještě minulé léto poměrně odmítavý přístup. "Nevidím způsob, jak to udělat. Není to na to (první díl) stavěné. Pokud bych našel něco dobrého, klidně pokračování natočím, ale v tuhle chvíli o dvojce ani nepřemýšlím." Inu, očividně něco našel, protože Bessonova společnost EuropaCorp začala oficiálně na Lucy 2 pracovat. Detaily známé nejsou, Besson se ale nepochybně bude podílet na scénáři. Jestli si zopakuje režii, to je otázka.
Vyjma Lucy, u níž bylo díky vysokým tržbám jasné, že dvojka jednou vznikne (rozpočet filmu byl 40 milionů, tudíž návratnost investic ohromná), společnost nečekaně oznámila i pokračování thrilleru Colombiana. Jakkoli nebyl původní film, v němž si Zoë Saldana zahrála profesionálního hitmana, špatný, skoro nic nevydělal (stál 40 milionů, vydělal 60). Jaký má smysl točit pokračování?
Inu, úspěch Lucy ukázal sílu ženy v hlavní roli a Saldana si za ty čtyři roky, co Colombiana proběhla kiny, výrazně polepšila ve hvězdném statutu. Dvojka by si tedy mohla vést v tržbách lépe, dvakrát tolik s nálepkou "Od tvůrců Lucy".
Obrázek článku