Tortillards, Les

63%
Tortillards, Les
Tortillards, Les



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Abych mohl snímek hodnotit ještě lépe,tak by bylo potřeba více Louise de Funes a méně kočovného divadla. Právě v tom vidím kámen úrazu. Pokaždé,když se na scéně objeví de Funés snímek ožije o 110% procent. Bohužel zde nemá úplně hlavní roli z čehož pramení prostor strávený před kamerou. Rodina kočovných herců mne moc nebavila a záběry z představení byly úplná zývačka. Dohromady to však celkem šlapalo a celkem jsem se i bavil. Námět je správně ujetý,tak jak to umí jen Francouzi. Škoda,že je snímek v naších končinách poměrně neznámý,protože by mu velmi slušel dabing.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 549 bodů
9
Louis de Funès u nás poměrně v neznámém snímku v pro něj typické roli. Opět ztvárňuje cholerickou postavu, v tomto případě vynálezce spreje proti hmyzu snažícího se dostat výrobek na trh a zároveň velice přísného otce svého téměř dospělého syna, který si i přes otcovu nevoli jde za svým životním snem. Ano, šablona později použita neskutečně mnohokrát na různé způsoby. Tato klasická ztřeštěná komedie z počátku 60. let nemůže fanoušky Louise de Funèse v žádném případě zklamat. Vrcholem všeho dění je samotný konec, který obsahuje dlouhou scénu divadelního představení, kde nic nefunguje podle plánu. Louis ve své roli sice sedí v hledišti, ale i tak poměrně vyčnívá. Celkově úžasný komediální výkon všech herců, jejichž tempo pevně drží kamera a střih. Hlavní role tu vlastně ani není. Všichni zúčastnění mají dějově své pevné místo a vzájemně se výborně doplňují. I tak je Louis středem zájmu a není divu. Jako vyhlášený nejlepší francouzský komik, který se prosadil poměrně pozdě, prostě nemůže zklamat.
pitryx
pitryx
1 274 bodů
6
Tak ono to nebylo nic moc, ale dívat se na to dalo. Já přidávám třicítku za ten konec, za ty zmatky na divadelní scéně. Reakce pana Herce, tedy pana Funése jsou třešničkou na dortu. Ten posouvá snímeček o hodně výše. Bez něj by to také mohl být pěkný propadák.

Dodatečné informace

Původní název:
Der Umstandskrämer (více)
  • Francie Tortillards, Les
  • Francie Der Umstandskrämer
  • Francie Io... mio figlio e la fidanzata
  • Francie Les Tortillards
  • Francie Mrzáci
  • Francie Pomalé lokální vlaky
  • Francie Slow Local Trains
  • Francie Small Local Trains
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění