Johnny Mnemonic

57%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 549 bodů
5
William Gibson velmi dobře podchytil dystopický svět budoucnosti, ve kterém do lidí vpravují implantáty pro zlepšení těla a pro lepší vjem vizuálního kyberprostoru. Velice trefně se přiblížil současnému věku z hlediska nadpřirozené vlády a technologie, která je součástí života lidí. Povídka a její přepis do scénáře má mnoho současného a snad i budoucího. Mnozí kritici vzpomínají na Matrix, ale čert ví, jestli se Wachovski neinspirovali, neprohlédli mnohé chyby v tomto snímku, úmyslně neangažovali Keanu a nevytvořili svět daleko inovačnější. Tak či onak, námět měl jistý potenciál, ale filmově to bohužel nějak nevyšlo. Ve scénáři je toho moc natlačeno do malého časového rozhraní a tak jsou mnohé situace hodně těžkopádné, bez inovace a nějaké smyslnosti. Chybou je tedy zoufalá plynulost a hlavně rapidně malý rozpočet. Tohle chtělo víc. Hodně víc. A delší stopáž pro plnohodnotnější vývoj děje a situací hlavně kvůli větší srozumitelnosti. Tento snímek se dle představ nepovedl a je to jako obvykle škoda. William Gibson svoji vizi napsal dobře.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
7
Nenáročný sci-fi thriller podle kultovního autora zachraňuje jen Keanu Reeves a pár dobrých nápadů.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Film mě celkem zaujal. Bavily mě i primitívní efekty a dobré prostředí ve kterém se děj odehrával.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
obcas tak zly cyber-punkovy thriller az je to neumyselne vtipne v kombinacii s hrozne drevenym keanu reevesom, ale na druhej strane to ma vsak dolpha lundgrena ako psychopatickeho knaza v jeho najlepsej filmovej ulohe (skoda ze je ho tam tak malo). napriek tomu ze za scenarom je sam william gibson "spasitel cyber-punku" je film stale dost strasny bordel ktory par dobrych napadov nezachrani...
Klajnik
Klajnik
8 695 bodů
0
špatné zpracování dobrého námětu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5
Ne moc dobře zpracovaná komixovka, ale nějaké ty klady to má.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
4
Béčko z polovice osemdesiatych natočené v polovici deväťdesiatych.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9.5
Jelikož mám ráda jeho filmi tak musím hodnotit kladně.
TomSti
TomSti
583 bodů
6
Klasická devadesátá léta - ve všem: Spousta počítačových hlášek a efektů o ničem, správňáci vypadají jako rappeři ze skládky a všude pobíhají Japonci. Jediný, kdo pochopil, že je to komedie, byl Dolph Lundgren a mohl se tak vyřádit. V mých očích je kazatel z ulice jeho jednoznačně nejlepší role.