Co přijde na řadu po másle a vraždícím banánu? Další netradiční filmařské klání klepe na dveře

Co přijde na řadu po másle a vraždícím banánu? Další netradiční filmařské klání klepe na dveře
| 48 Hour Film Project Praha 2017
Filmařské týmy všech úrovní zahajují práci v pátek 19. října v 19:00 losováním v klubu Chapeau Rouge a své filmy musí dodat hotové do neděle 21. října do 19:30 tamtéž. Všechny týmy musí dodržet společné zadání postavy, rekvizity a věty z dialogu. Každý tým si pak vytáhne z klobouku vlastní žánr. Soutěže se může zúčastnit každý. Filmaři se mohou až do začátku soutěže registrovat na oficiálním webu soutěže.
Jakub Kohák
Jakub Kohák jako instalatér z Tuchlovic | če
Porota složená z filmových profesionálů a známých osobností vybere i letos vítěze v několika kategoriích a nejlepší tým bude svůj snímek prezentovat na světovém finále v Orlandu na Floridě. V porotě, která vybere vítěze, zasedne Pavlína Saward z agentury Driven by Creatives, režisér Rudolf Havlík (Po čem muži touží) a herec a režisér Jakub Kohák (Instalatér z Tuchlovic). Letos poprvé se připravuje s distribuční společností Bontonfilm uvedení filmů do online distribuce.
Pražský 48 Hour Film Project se může pochlubit účastí nadějných mladých talentů, které se v celosvětové konkurenci rozhodně neztratí. Předešlí čeští vítězové získali nejvyšší ocenění v Cannes a na dalších festivalech. Režiséři Jan Chramosta a Janek Cingroš se svým týmem Popojedem loni dokonce získali distribuci jejich krátkého filmu po všech kinech ve Francii.

Bio Buddy: Vítězný film J. Chramosty a J. Cingroše:

Petr Vaněk
Nejlepší film získá svému týmu fotoaparát Canon 77D 18-55mm.
Další úspěšní soutěžící se mohou těšit na jednu z následujících cen:
prazska-ctyricetosmicka
- voucher na zapůjčení techniky v hodnotě 30 000 Kč od firmy Biofilms Rental pro vítěze nejlepší kamery
- šek na služby nejdostupnějšího, plně vybaveného filmového white / black / green ateliéru v ČR - FZG Studio Klecany, v hodnotě 15.000 Kč
- speciální cenu za nejlepší hudbu od klubu Chapeau Rouge
- slevu na služby od Půjčovny osvětlovací techniky, společnosti Hexar
- voucher na osvětlovací balíček techniky od firmy Panalux v hodnotě 50.000 Kč
- pražský vítěz bude také soutěžit o mezinárodní Grand cenu v podobě $5000 a o příležitost být vybrán mezi nejlepší filmy, které budou promítnuty na festivalu v Cannes

48 Hour Film Project, největší časově omezená světová filmová soutěž svého druhu, je založena na tom, že tvůrci musí dle zadání za pouhé dva dny natočit plnohodnotný krátkometrážní film.
První soutěž 48 Hour Film Projectu se konala v roce 2001 ve Washingtonu, D. C. Od té doby se této filmařské události zúčastnilo přes 300 000 lidí a nyní probíhá každoročně ve více než 150 městech po celém světě. Pražští a poslední dva roky též brněnští filmaři si poměří své filmařské síly s filmaři z míst jako je New York, Johannesburg, Paříž, Melbourne, Šanghaj, Bombaj a mnoho dalších.
Banán, který vraždí, zaplavuje Brno! Netradiční souboj
Festivaly a ceny25. 6. 2018
Banán, který vraždí, zaplavuje Brno! Netradiční souboj