Profilový obrázek

gemet0m

gemet0m
38

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Království Planeta opic
    Království Planeta opic (2024)
    7
    Opice nejsou převratný film, který změní průmysl navždy. To od toho taky nikdo nečekal, ale to o co se snaží dělají dobře. Je to jednoduše dobrý a hlavně zábavný film na odreagovaní, na který bych se podíval klidně znova, ne však v kině. Jediný nedostatek který vnímám jsou vedlejší postavy, které na mě působily trochu ploše. Na druhou stranu vizualní stránka je moc dobrá a u mnoha scén jsem si nemohl pomoct a měl jsem pocit, že koukám na videohru a jakmile cutscena skončí budu moci prozkoumávat open world. Silnějších 7.
    Daaaaaalí!
    Daaaaaalí! (2023)
    8
    Film je odpovědí na otázku co je to surrealismus. Snová komedie u které nevíte jestli už začala a nebo skončila. V podstatě od začátku vám film říka co je a čím se snaží být - portrétem Daliho, je už jen na vás zda mu to uverite nebo. Já uvěřil a nechal se vtáhnout do snového světa a nedokážu si představit lepší portrét než s pěti herci hrající stejnou postavu. Tohle je nádherná ukázka čeho všeho lze dosáhnout s filmovým médiem a o co mainstreamové publikum přichází. Nejvíc mě na filmu bavil právě nápaditý koncept filmu. Jediné co mohu Dalimu vytknout je trochu táhlý začátek.
    Osudový dotek
    Osudový dotek (2004)
    7
    Po dokoukání filmu vlastně nevím co si o tom myslet. Film špatný rozhodně není, ale nemohu se zbavit pocitu že to bylo celé prvoplánové. Tak nějak mě z toho filmu bolí hlava. Vizualní stránka nepřináší nic nového, ale ani nic nekazí a tak společně s hudbou vytváří filmu dobrou podporu scénaře. Film rozhodně není špatn,ý a proto volím 7/10. Znovu bych se na film asi už nedíval.
    Sunshine
    Sunshine (2007)
    8
    Kvalitní počin stojící za shlednutí na velkém platně. Sunshine je především zážitek do kina. Už od začátku mě nadchnul hlavně vizuál filmu a mám pocit, že bych mohl o něm mluvit hodiny. Záběry pracují s negativním obrazem, který připomína prázdnotu vesmíru a do kontrastu dávají světlo, slunce, které stejně jako je řečeno ve filmu tak vše, i vás, pohltí. Obličeje jsou dominanci snímků a to zejména proto, aby připravili půdu na poslední představenou postavu, které do obličeje nikdy pořádně nevidíme. Za zmínku stojí i nerovné zaběry, které ukazují jak blízké velké těleso s velkou gravitační silou ohýbá prostorem. Vizuální stránka filmu je nádherná a stejně tak si vede i zvuk, který mě pohltil. I přesto že jsem většinu času nehybně seděl tak mi něco nesedělo. Možná až přehané vysvětlení tajemství Icaruse 1 mi ubralo na pocitu z filmu. Film i přesto mohu jen doporučit a to zejména na Velkém plátně.
    Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun
    Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (2021)
    8
    Už jste si někdy položily otázku jaký by bylo sledovat filmovou adaptaci posledního čísla časopisu, který jste nikdy nečetli? Já také ne, ale Wes Anderson očividně ano. Sledujeme tři příběhy novinářů, kteří píší zároveň sledovaný příběh, svázaný dohromady jedním časopisem. Každý redaktor, má svůj charakter, který se dozvídáme zkrze způsob jakým příběh vypráví, použita slova a hlavně tím, že v příběhu opravdu účinkuje. Koncept filmu je jedinečný a tak si myslím, že by ho každý měl vidět. Už jen proto, aby veděl co všechno se s tímto médiem dá dělat. Urcitě to není můj oblíbený snímek, ani bych ho nezařadil mezi mé nejoblibinější, ale to co vám je nabízeno, film zvládá s naprostým přehledem, a tak mu nemohu odvrátit nálepku opravdu kvalitního filmu.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci