Osudový dotek

84%
Osudový dotek
Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel ... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné ...



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Ten kdo říká,že je Ashton Kutcher špatný herec,tak nejspíš neviděl tento snímek kde podle mne předvedl vynikající výkon. Snímek má vynikající atmosféru a hlavně skvělý scénář,který je doslova lahůdka. Velmi silný snímek,který cestování v čase povznesl do jiné úrovně.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9.5
Tyhle filmy mám rád. Osudový dotek téma efektu motýlích křídel ve filmu, povýšil do nebeských výšin. Tomuto snímku se nedám příliš vytknout. Děj je propracovaný, vše funguje jak má a konec má smysl a vyrazí Vám dech. PRvky téměř hororové mi ve filmu nevadí a dokreslují atmosféru. Perfektní..95%..krůček k dokonalosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Director's cut. Další příběh nabízející novou variantu na téma časového paradoxu. Ano, opět tu máme cestování v čase ve snaze měnit špatné období k lepšímu, které se však očekávaně poněkud vymkne kontrole. Složité dětství hlavní postavy Evana mu dalo do vínku psát si deník, jehož texty určitého období ho dokáží přenést do dob dávno minulých, aby se právě mohl pokusit špatné věci obrátit v ty dobré. Schopnost se neobvyklým způsobem pohybovat časem bez vědeckého vysvětlení a s rozporem se sebemenší logikou není v takovýchto příbězích nic neobvyklého. Evan dokáže měnit události pouze se týkající jeho a v podstatě kolikrát chce. Vliv na další události s tím spojených se však už nikdo nezabývá. Zajímavostí je, že se tvůrci zaměřili převážně na temné stránky lidstva, jako jsou sebevraždy, drogové závislosti, prostituce, znásilnění, pedofilie, mrzačení, sebevraždy, násilné vraždy, rakovina a mnoho dalšího, což v takovém množství spíše vede ke zmatku myšlenek zabývající se filozofickým aspektem lidských důsledků. Přesto celý příběh dává jasně najevo, že měnit určitá odvětví minulosti není zrovna žádná legrace a že to může mít až dalekosáhlé následky. Jako sci-fi drama však námět, který by se hodil i na obsáhlý seriál, není natočen špatně. Mohl být sice kladen o něco větší důraz na napětí, ale i tak diváckou pozornost dokáže upoutat. Takže proč měnit minulost, aby ovlivnila budoucnost? Aby se onen jedinec dostal do lepšího světa, který by ho učinil bohatým, slavným a hlavně šťastným? Ne, kvůli tomu, aby byla láska jeho života šťastná. Takže projde několikrát nepředvídatelným životním peklem, aby po několika pokusech nakonec uviděl pouze jednu alternativu, která je logická, stejně jako bolestivá. Původní myšlenka zakončení celého dějství prý byla tak děsivá, že nakonec do výsledného filmu nebyla použita, ale i tak to vypadá hrůzostrašně. Zahrávat si s časem holt není taková legrace, jak by si mnohý mohl představovat.

Dodatečné informace

Původní název:
The Butterfly Effect (více)
  • Osudový dotek
  • USA The Butterfly Effect
  • USA Butterfly Effect
  • USA Domino efekt
  • USA Efeito Borboleta
  • USA El efecto mariposa
  • USA Kelebek etkisi
  • USA L'effet papillon
  • USA Liblikaeffekt
  • USA Nabi hyogwa
  • USA Osudový dotyk
  • USA Perhosvaikutus
  • USA To fainomeno tis petaloudas
Země původu:
USA, Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Osudový dotek


Podobné