Profilový obrázek

kery-

Komentáře 393

Od nejnovějších
  1. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    8
    V mnoha ohledech kvalitní a (ne úplně vždy) věrná adaptace hry, která bohužel upadá na režijním stylu, který v Černobylu sice fungoval, ale tady už tolik ne. Tvůrci si navíc několik zásadních momentů více či méně pozměnili a některé se neváhali vyškrtnout úplně a nahradit jinými, což mě ne úplně pozitivně překvapilo. Když si navíc představím situaci, že bych příběh hry neznal vůbec, tak bych nejspíš měl dost velký problém s délkou série, protože díky všem odbočkám od hry a línému tempu celého seriálu jsem tu správnou chemii Joela a Ellie popravdě nestihl pořádně ani zacítit. První sérii by rozhodně prospěly takové 2-3 díly navíc, které by nám nabídly nějakou tu omáčku okolo. Po finále se navíc nedokážu zbavit pocitu, že to na mě celé působilo trochu uměle a křečovitě. Nicméně jo, je to spíš dobrý a rád si počkám na druhou sérii u které věřím, že negativní ohlasy budou vyslyšeny a seriál začne být trochu více akčnější a hravější a půjde ještě více do vztahů postav. 75%
  2. Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    4
    Takže si to shrneme - bláznivý a nudný start, hodně nápaditý prostředek s libovým fightem skrz multiverz a to vše zakončené ještě více bláznivým koncem, který sice není vyloženě nudný, ale už je to takový přepal, že divák jen nevěřícně kouká a říká si "WTF?". A stejný pocit mám i ze včerejšího předávání cen akademie, kde tahle šílenost dostala hned 7 sošek. Film jsem před oskary nespočetněkrát doporučil okolí z důvodu jeho nápaditosti, ale i tak těch 7 zlatých nedávám a považuju to za věc, která se rozhodně stát neměla. I když to bylo původně za 4*, tak z principu sundávám na 2*, protože tohle podporovat fakt nebudu.
  3. Válka zítřka
    Válka zítřka (2021)
    6
    Jako nevim.. Ze začátku je to docela OK - žádné zbytečné okecávačky (v rámci US produkce) a jde se rovnou na věc - příchod lidí z budoucnosti sem, poslání jiných lidí odtud do budoucnosti a jede se. První ukázka představí monstra jako masivní živočišné stroje, které nemají jinou touhu, než všechno nevyhnutelně rozmrdat do krve. Tady je to ještě OK. Posléze se ale do toho začne více šťourat - to není zase tak šokující, ale šokující pro mě je například to, že všichni jdou do boje, ale nikdo jim ani neřekne "jděte jim po krku". Už jen tohle je totální vrchol debility, ale chápu, že během těch 138 minut si na nějaké věci museli postavy přijít sami. Co na druhou stranu moc nechápu je to, proč je ta délka tolik natáhnutá, protože sotva v půlce už to jde vše do prdele a monstra jsou s každou návštěvou blbější a slabší a žánr navíc začne v mnoha místech přecházet v komedii, kdy si Pratt řekne, že začne hrát jako ve Strážcích galaxie, a to tomu vůbec nesluší. V moment, kdy se potom vrátí domů, začne být ten film ještě větší odpad a zahodí se veškerý vývoj postav, děje a veškerý náboj spojený s nebezpečností monster se ztratí. Osobně jsem v tomto osazenstvu nečekal žádný trhák, ale fakt, že slušně rozjetý film se takto posere, je docela smutný. Jo a jak jsem se těšil na StraHOTski, tak mě to rychle přešlo. Nevim, co se té ženské v osobním životě stalo, ale od posledních sérií Chucka je u hraní otrávená jako prase. Jako jednohubka je to dobrý. A ještě víc dobrý by to bylo, kdyby to bylo zkrácené o půl hodiny.
  4. Probuzení
    Probuzení (2021)
    8
    Takové nachos s příchutí Tichého místa; navíc okořeněné o zajímavý nápad - jak by asi vypadal svět, kdyby "něco" ve vteřině vypnulo veškerou elektroniku světa a navíc by všichni lidé ztratili možnost spát? Zní to dost šíleně. Začátek mě moc nebavil a bylo tam dost klišé, ale někdy po 20 minutách - po odstranění té docela sympatické kopie Petera Bishopa - jsem si uvědomil, že ten film docela i pracuje s napětím. Netrvalo dlouho a zvládl mě přesvědčit i o tom, že některý scény má fakt nápaditý. Kreativní tempo po půlce začne lehce zpomalovat, ale i tak těch 96 minut uteče jako prd a následný konec je pouhopouhá formalita, protože vy víte, že tohle nemůže skončit jinak. Jo a jak jsem se bál, tak ten naprosto dementní trailer, kde se ve 2 minutách ukáže asi tak 85% celého příběhu, mi ve finále ten zážitek kupodivu ani moc nezkazil. Dal bych 3, ale těch 50% mi zase připadá dost málo, tak trochu zvednu průměr.
  5. Mistrovská úroveň
    Mistrovská úroveň (2020)
    8
    Skvěle udělané akční sci-fi, které má svůj styl, svůj humor a svá pravidla. Film vás do rozjetého vlaku hodí hned v prvních minutách, a posléze celé skvělé osazenstvo už "jen" baví různými způsoby, kdy bez sebemenšího problému zvládají od absurdní komedie přejít až v napínavé, fungující drama. I když historie už pamatuje ledacos filmů se zápletkou "over and over again", tak tohle je podané tak senzačně originálním způsobem, že si až říkám, jak dobře jsem ten výběr filmu pro dnešní den zvládl.
  6. Synchronic
    Synchronic (2019)
    8
    Spring, The Endless a teď Synchronic. Miluju ten trippy feeling, který je obtisknutý v každém jejich filmu. Podpis obou kluků je stále známkou velké originality a kvality, která by snad byla ještě víc v topu, kdyby byl větší rozpočet. Stejně jako u obou předchozích filmů, i zde jsem byl přikován k obrazovce a hltal celé to neotřelé vysvětlování "paranormálna". Ruku v ruce se skvělým audiovizuálem, chemií hlavních postav nebo třeba závěrečným "Always" to ani jinak nejde. Už teď se těším, co přijde příště. A už teď vím, že to pro mě zase bude jeden z nejlepších a nejoriginálnějších sci-fi thrillerů vůbec.
  7. Noví mutanti
    Noví mutanti (2020)
    4
    Jak už název "xmen" napovídá, příběh vypráví o jedné lesbicky okořeněné romanci dvou mutantek a každodenních příhodách jejich povedených přátel. Novým teplým mutantům škodí hlavně cílovka, pro kterou je to točeno - kdyby pan Xavier zjistil, že nejzáživnější mutant má být 16 letá holka, která utíká před velkým medvěděm, asi by mu narostly vlasy. I přes to, jak je to laděno, se v tom ale dají najít i dobré momenty, a celkově ten koncept se hmotněním sil je dobrý a i fanda fantasy si přijde na své. Kdo ale čekal další - stejně špatné - Strážce vesmíru?
  8. #Žiju
    #Žiju (2020)
    6
    V uvedených žánrech mi chybí komedie, ale to se dnes v korejské produkci už asi moc neřeší. Jinak je to klasické nízkorozpočtové béčko, kterých jsou mraky. Tohle má ale - narozdíl od těch jiných z americké produkce - alespoň znatelné známky vlastního nápadu. Vůbec bych si netroufal tvrdit, že by to byl průser. Víc takových zombie filmů, a bude to fajn..
  9. Mělas to vědět
    Mělas to vědět (2020)
    10
    Nečekal jsem, že tenhle zkurvený rok dokáže ještě takhle pozitivně překvapit. S pocitem naprostého zmatení jsem by na 6 hodin naprosto oddán obrazovce - skvěle napsané, odehrané (a to mluvím o naprosto všech postavách - i Hughu Grantovi, který pro mě byl až do Gentlemanů naprostým slizkým dnem), zmatené a naprosto božsky napívané. Dlouho se mi u žádné "detektivky" nestalo, abych měnil názor na hlavní podezřelé co každých 5 minut. Po celé té výtečné prezentaci jsem byl až do několika mála posledních minut tak zmatený, že jasné viníky jsem hledal postupně ve všech. Víc takových minisérií.
  10. Apostle
    Apostle (2018)
    8
    Tak tohle se mi nehodnotí vůbec snadno.. Moc se mi líbilo prostředí a nápad; na druhý straně mi to ale přišlo zbytečně dlouhý, navíc s úplným prknem v hlavní roli. V příběhu visí spousta otazníků, ale i tak se na to kouká moc hezky. Hodně mi to připomělo můj milovaný Midsommar - taková "light" verze z jiného, atraktivního prostředí. Už jen kvůli tomu, že to muselo dát sakra dost práce, si ale myslím, že ty 4*(3,5) jsou adekvátní.
  11. Noční zvířata
    Noční zvířata (2016)
    6
    Thrillerová část ze začátku vypadala dost slibně, ale po prvních skvělých minutách je její celý příběh kompletně uzemněný a stane se dlouhou, přímočarou nudou. Čím blíž to bylo do finále, tím víc mi unikal jakýkoliv smysl splynutí obou příběhů; stejně tak pak "otevřený" konec, který je příliš na sílu a s vývojem neměl absolutně nic společného. O co v tom prolnutí vlastně sakra šlo?
  12. Zlý časy v El Royale
    Zlý časy v El Royale (2018)
    8
    Jako věrný fanoušek Tarantina nemůžu hodnotit zle. Sbírka zajímavých životních příběhů s perfektním vyústěním ve formě duševní očisty. Tedy jen pro ty, kteří si to zaslouží. Některých postav je sice škoda, ale jejich smrt byla s ohledem na děj nutná, protože jinak by to nebylo tak "wow". Líbilo se mi to, a jsem rád, že jsem se k filmu konečně dostal.
  13. Tenet
    Tenet (2020)
    6
    Za to mírné zklamání mohou nejspíš má přehnaná očekávání, kdy jsem při těch názorech "je to mindfuck řežba od začátku do konce" očekával asi něco trochu jiného. Půlku filmu se v podstatě čeká na to, aby divák zjistil, že vše důležité obsahuje už trailer. Nolan zde klasicky má svá pravidla, která se v jádru věci dají pochopit a mají zajímavý základ, ale jako celek to není vůbec dotažené. Vůbec to na mě nepůsobilo jako skvěle promakaný Počátek, ale spíše jako otravný exhibionismus aurora, který miluje ohýbání času, ale sám pořádně neví, jak tady ty pravidla nastavit. Když i hlavní aktéři běhají po plátně a říkají "já nevím, proč je to takhle", tak to na mě nemůže působit jako skvěle natočený a geniálně promyšlený heist s časem. Pravidla inverze jsou v první půli nastaveny pochopitelně; co ale není v pohodě je to, když každou chvilku zajišťují pouze to, co se zrovna hodí. Ve filmu ani nebylo nic, co by bylo jakože "wow" a nikde jinde to nebylo k vidění. Snad jen Patinson, který se se svou nešťastnou hereckou kariérou popral rozhodně více, než Nolan s tímto výmyslem. Nebýt "korona krize" způsobující to, že v tom kině prostě nic není, tak i to hodnocení by bylo určitě jinde. Každopádně jsem rád že jsem si potvrdil to, že poslední Temný řitíř nebyl "omyl". Do dalšího Nolanovo filmu už jenom hodně, hodně opatrně.
  14. Nejmenší drobečci
    Nejmenší drobečci (2020)
    8
    Neobyčejně pojatý dokument, který svým zpracováním nemusí být úplně pro každého. I přesto, že očekáváné krásné záběry na roztomilá zvířata a úžasnou přírodu dostanete, tak je to pojaté úplně jinou formou a každý díl je spíše až pohádkové vyprávění o cestě vybraného zvířete, která je ve většině případů jen těžko uvěřitelná, ale přeci jen by klidně i mohla taková být. Určitě to nelze posuzovat jako "dokument" (jak to prezentuje samotný Netflix), protože ani tvůrce se nijak netají tím, že je to pseudo dokument natočený na jeho dvorku během karantény za použití zeleného plátna, navíc v rekordním čase. Pro mě je to ale příjemný, originální počin, který snad ani nemá podobnou konkurenci. Jediná a obrovská vada na kráse je ta, že podle traileru holt každý čekal něco jiného (ostatně, hodnocení na IMDB hovoří za vše)
  15. Rain Man
    Rain Man (1988)
    10
    Komentovat výkon Duffmana asi nemá moc smysl - vše naprosto uvěřitelné. V době, kdy jsem starší než Cruise v tomto snímku, je pro mě celý ten jeho herecký orchestr jen těžko pochopitelný (ve smyslu toho, že už tenkrát hrál fakt dobře). film je v kooperaci těchto dvou nesketečnou heartmelting záležitostí, a mnou během sledování projely (teda kromě těch 2 Jalapeno burgerů, které mi ne úplně sedly a na které budu mít poměrně žhavou vzpomínku) snad všechny pocity - nasrání (takhle ho využívat?), dojetí (tak on ho nevyužívá?), pobavení (on ho využije pro kasíno?) nebo dokonce i vzrušení (no ona ho v tom výtahu snad zneužije?). Jediné, s čím jsem měl problém, byla uvěřitelnost toho úplného otočení Cruisovo úmyslu - přeci jen, za ten týden se v těch 2 hodinách nestalo "zase tolik", aby ten počáteční parchant takhle otočil. Nebýt u konce filmu scéna s odmítnutím šeku, tak tomu snad ani teď úplně nevěřím. Celkově mě to ale bavilo a zcela chápu to umístění v TOP žebříčcích. Ne zrovna jednoduché téma, které ale bylo skvěle naservírováno ještě v době, kdy to musel být docela punk.
  16. The Haunting - Dům na kopci
    The Haunting - Dům na kopci (2018)
    10
    Senzační horor z prostředí krásného starého domu, ale i dokonalé drama mimo něj. První půlka mi přišla o fous lepší - každý díl se věnuje jiné postavě, přičemž jejich jedinečnost a solidní délka každého dílu udrží napětí i nadšení. Tato etapa končí skvěle zpracovaným dílem z pohřbu, kde je pro diváka naservírováno minimální množství střihů. V tomto dílu - a to ihned po jednostřihové jízdě - nastupuje druhá půlka příběhu, který si už jede souvislé a lehce plíživé tempo, a sází spíše na dům, jeho příběh a finální explozi. Postupně začíná vysvětlování, které mi ne vždy přišlo úplně dobré a zajímavé, ale za to citové rozsračkování na úplném konci celé řady tomu snad ani nelze nic vytknout. Ani nyní, pár dní po shlédnutí, mě nenapadá jediná věc, která by to udělala ještě lepší. Skvělá záležitost, a zdaleka nejen kvůli dokonalé hororové atmosféře, ale především postavám, které prostě musíte milovat. Jak jsem si v prvním díle přišel ohledně množství postav hraných více herci skrze flashbacky zmatený, tak v druhém díle jsem se už chytal a slastně si vrněl jako kotě.
  17. Rváčův deník
    Rváčův deník (1995)
    10
    Vše má svůj čas a mě trvalo celých 25 let od vydání k tomu, abych se dostal k tomuhle výbornému snímku. Jsem i docela rád že jsem se k němu nedostal dřív, protože by na mě určitě neměl takový dopad, jaký dokázal udělat dnes. Vidět Lea a Marka v rozkvětu jejich hereckého umu je senzační zážitek, a já jenom koukal, jak skvěle dokázal DiCaprio využít svůj talent už v jednadvaceti - ten chlap je prostě o třídu výš. Co se týká samotného filmu, tak jde o skvělé vyprávění cesty party gaunerů (což nijak neubírá na sympatiích) z téměř absolutního vrcholu až na samé dno, které v neuvěřitelně rychle plynoucím tempu vyvolá hodně nepříjemnou kyselost ve vašich ústech, ale zároveň i obrovské nadšení. Z fleku bych si to zvládnul pustit znova.
  18. Control Z
    Control Z (2020)
    8
    Seriál má až absurdní množství cringe momentů (holt to bylo děláno pro mladší generaci), ale i tak se těch 8 kratších dílů dá v pohodě přežít a místy to i baví. Chyb to má mnoho, ale kdo má rád styl Netflixu, bude spokojený i tady - zajímavá myšlenka, něco "neznámého", co se divák snaží rozlousknout a celková hra s divákem, kde i na samotném konci je pouze na divákovi, jak si příběh uzavře. Nemyslím si, že bychom se dočkali další série - žádný boom ve sledovanosti se nekonal a pokud nedostal šanci ani Mesiáš, tohle nemá šanci. Ale je to tak v pořádku a sečteno podtrženo se dá říct, že svůj účel to splnilo.
  19. Uspávač
    Uspávač (2017)
    8
    O kvalitě jednotlivých aspektů tohoto filmu by se určitě dalo diskutovat. Nejedná o nic přehnaně kvalitního a vymazleného, ale hlavní myšlenka filmu je skvělá a podaná tím nejlepším možným způsobem. Moc se mi líbilo zpracování, protože v tomto filmu snad není ani jeden zbytečný záběr navíc. Vše do sebe hezky zapadá a jednotlivé situace po svých cestách eskalují až do finálového "střetu", který i přes jeho podání jde ruku v ruce s celou ideologií snímku. Hlavní hrdina mě moc bavil a docela ho i chápu - lidé jsou zkrátka sebestřední kreténi.. Chcete si poslechnout hudbu?
  20. Spring
    Spring (2014)
    8
    Sice nemám žádný nápad na komentář, ale rád bych zdůraznil, že tento film stojí za to vidět. Skvělá kombinace mysteria a romantiky, které funguje jako blázen. Jsem rád, že to nebylo jenom o zlu, protože tento neobyčejný pohled na ne zcela obyčejnou lásku mi přišel o dost zajímavější, než tisíckrát ohraná témata. Poselství jasné.
  21. Démon zatracení
    Démon zatracení (2019)
    2
    Typický obraz dnešní moderny, kdy se cílovkou stává především náctileté publikum. Je mi smutno z toho, když u takového filmu čtu komentáře s hodnocením 60% a víc zrovna od lidí, které jsem s určitou nadsázkou před zhruba 10 lety považoval za takové "virtuální parťáky" v hororovém žánru, protože se mi téměř vždy trefili do vkusu. Ale jak vidno, na většině těchto uživatelů se ten věk již podepsal - tito imbecilní senioři přes urputnou snahu udržet svou vlastní moč evidentně již nejsou schopni rozeznat kvalitní hororový snímek od sračky. Ach bože, jak já miluju (ne)cenzuru na čsfd..
  22. Vivárium
    Vivárium (2019)
    2
    Artová píčovina sázející spíše na monotónní formu, než na hodnotný obsah. Od začátku do konce je to výsměch, hra o čas (dát tomu délku filmu) a peníze (když tam dáme 2 známá jména né úplně drahých herců, tak z toho možná i něco kápne). Nebavilo a pěkně sralo. Sice se říká "sto lidí = sto chutí", nebo že bychom měli názory ostatních snad i respektovat, ale tohle hodnotit pozitivně může pouze nesvéprávný kokot, a to je prostě fakt. Je vidět, že zdejším uživatelům z té karantény už pěkně hrabe...
  23. Chalífát
    Chalífát (2020)
    8
    "Džihád není volba" aneb švédský stůl plný rozmanitých charakterů, kde jsou zajímavé téměř všechny - neschopná a trochu sobecká policajtka pronásledovaná vlastním systémem (ostatně, kdo v tomhle není tím svým systémem pronásledován?); rodina žijící si svůj švédský sen po emigrování; dva kluci, kteří chtějí rozhodovat o životech jiných a přitom ani neudrží pistoli a nebo třeba hledač "talentů", který jde ve jménu své víry doslova přes mrtvoly. Za mě ale vede ta křehká ženská, která pro dobro svého dítěte zradí všechno, co dříve určitým způsobem považovala za smysl všeho. Skvělá analýza postav a důvodů zabalená tak divně, že mi 5 dílů trvalo zjistit, jestli se mi to vůbec líbí, nebo ne. Ani do teď si nepamatuji jména všech postav, ale to emoční hořké zakončení ve mě bude rezonovat sakra dlouho. Umím si představ, že celý ten svět funguje přesně tak manipulativně, jako to ukázal tenhle dokument.
  24. Zatímco spíš
    Zatímco spíš (2011)
    6
    Příliš mnoho minut na tak málo dusnější atmosféry, která je navíc z většiny času příliš křečovitě vykonstruovaná a vše působí uměle, přehnaně a zároveň strašně nudně. I když se film snaží budovat zajímavé momenty a několikrát se mu to i povede, tak to okamžitě shodí ze stolu nějakou nelogičností.
  25. Summer Camp
    Summer Camp (2015)
    8
    Docela v pohodě připomínka předchozí dekády, která měla několik originálních momentů. Oceňuji střízlivě jednající postavy, menší mínus je naopak za kameru. Celkově se dá asi říct, že v rámci schopností a finančních možností z toho bylo vytěženo maximum. Jelikož si nemyslím, že si to zaslouží těch 50%, tak musím přidat extra hvězdu.
  26. Barva z vesmíru
    Barva z vesmíru (2019)
    8
    Nic divnějšího jsem snad ani nikdy neviděl, a to jsem viděl i sestřenici Mandy. Chvilkama jsem měl hroznou chuť poslat celý tenhle cirkus do prdele, stejně jako jsem udělal v případě prvního jmenovaného. Ty dlouhé záběry jsou tak sakra obtěžující, že jsem na sebe pyšný, že jsem ani jednou nemáčknul šipku doprava. I z těchto záběrů jde díky skvělé práci s hudbou a zvukem celkově vytěžit požadované pocity. Z většiny filmu mám velmi (ne)příjemné pocity něčeho hodně osobního a sakra zajímavě udělaného po všech stránkách. Od divnobéčka to přes nevyzpytatelný gore psychoteror eskaluje až v pořádně absurdní něco, co se vám totálně dostane pod kůži.
  27. Terrifier
    Terrifier (2017)
    6
    Neuvěřitelně laciné zpracování, které je kvalitou rovno televizním snímkům s černým hodnocením. Ale jak to tak občas bývá - vše špatné je k něčemu dobré. Nejsem žádný fanoušek gore, ale tady to ve mě díky tomu oldschool feelingu vyvolalo ty správné pocity - znechucení a chvilkama i správné napětí. Ve finále to není ani tak blbé, jak by divák očekával, a zahraný je to taky překvapivě dobře.
  28. 21 Bridges
    21 Bridges (2019)
    8
    Nejedná se o nic bůh ví jak originálního a chytrého, ale příjemné obsazení a svižné tempo dělají z tohoto béčka velice fajn podívanou. Každá postava ve filmu má osobitý charakter, který se vyvíjí po celý děj a nehledě na to, kdo kope za jaký tým, tak sympatiím se meze nekladou. Mé 4 hvězdičky budiž poselstvím pro budoucí zastřešovatele krimi dramatu - this is the way!
  29. Díra
    Díra (2019)
    8
    Minimalistický, svižně upalující psychologický thriller z dílny Netflixu, což už sama o sobě je v dnešní době známka určité kvality. Film vám během sotva hodiny a půl vysvětlí podstatu toho všeho, i přesto, že se na to vůbec neptáte. Je vám úplně jedno, co je "mimo díru", protože teď jste tady s tímhle sympaťákem, a jediné, co chcete vědět, je to, v jakém průseru skončí příště. Míra průseru se zde odvíjí od čísla patra, které jednoduchou rovnicí ukáže charakter každého zůčastněného. V dnešní době, kdy se po celém světě vraždí i jen tak pro zábavu a lidi se na sebe bojí i podívat, aby si nepředali nějaký virus, se jedná o velice hodnotný kousek.
  30. Pod vodou
    Pod vodou (2020)
    2
    Když to nejlepší z celého filmu je právě Kristen Steward, tak je něco hodně špatně. Tohle je nepřehledná, utahaná a silně nepovedená kopie vetřelce, kde není vůbec nic originálního a zajímavého. Do mého vkusu se to zkrátka netrefilo.
  31. Neviditelný
    Neviditelný (2020)
    8
    Možná, že jako duchařina by to působilo mnohem víc sexy, ale i tak se mi film moc líbil. Moss je tak divná, až z ní nemůžete spustit oči, což se během těch nekonečných záběrů i hodí. Nápad byl originální a docela se divím, že se šlo právě cestou sci-fi thrilleru, protože to bylo o dost větší sousto, které mohlo velice rychle skončit průserem. To se naštěstí nestalo.
  32. Na nože
    Na nože (2019)
    8
    Skvělý film o přátelství, o rodině a o pořádném nadhledu. Hodně jsem se obával té komedie, ale vtipné prvky jsou tu spíše jenom na dokreslení charakterů postav a nyní si to už ani neumím představit bez nich. Bylo to jedno velké parádně utíkající divadelní představení se skvělou volbou hudby a herců. Příjemné osvěžení.
  33. Zabiják proti své vůli
    Zabiják proti své vůli (2019)
    6
    Harry se rozhodl, že se bude raději věnovat malým bláznivým projektům, a ve společnosti Samary, která už měla přípravu z Mayhemu a Krvavé nevěsty, mu to dost sedí. Film sloužící čistě k zabití času nad jeho šíleností, a to se povedlo. Hodně nabušené 3 hvězdy.
  34. Papírový dům
    Papírový dům (2017)
    10
    Nekonečná hra Toma a Jerryho postavena na geniálním plánu, který postupně kolabuje na jedné prkotině za druhou. Seriál se skládá z naprosté většiny aspektů, které jsou v řemeslu známé jako něco, co by se dělat nemělo. Za běžných okolností by to mířilo na hranici modré a černé - debilně jednající postavy, chvilkama hodně ploužité tempo, úmyslně lepené díry ve scénáři a spousta předvídatelných okamžiků. Sám nevím, jak je to možné, ale přes tohle všechno jsem neviděl jedinou epizodu, u které bych mohl říct "tohle je špatný". Postupně si vás to vychová tak, že si zamilujete všechno a i když často už víte, jak věci budou, tak stejně se toho shit festu nemůžete dočkat. Pokud vás bavil Prison Break, Mr. Robot nebo třeba Misfits, tak tahle absurdita vás upoutá natolik, že to slupnete v rámci několika dní, jak vám to možnosti dovolí. Guilty pleasure, u kterého budete hrdí, když se na vás jeho sledování provalí.
  35. Jumanji: Další level
    Jumanji: Další level (2019)
    2
    Nedokážu pochopit v co se proměnilo tohle pokračování, na kterém se jen tak mimochodem podíleli ti samí lidi. Kvalita šla strmě dolu, dobré hlášky nahradil jeden trapas za druhým (humor založený na důchodcích je totiž úplně stejný odpad, jako černošské komedie) a čas, který v jedničce upaloval o 106, se tady vleče jako ten nejhorší bad trip na LSD. Vydržel jsem to 40 minut a dál to prostě sledovat nechci - 4. pokus už nebude.
  36. Bitva u Midway
    Bitva u Midway (2019)
    6
    Film bez jakéhokoliv vedlejšího příběhu, který by vás dovedl do nitra postav a vyvolal by váš zájem. Herci výrazní pouze odérem Ameriky, protože těm frajerům ze solárka s vytrhaným obočím se ta válka prostě věřit nedá. Akční scény neslané nemastné, furt dokola to samý - bombardér letí střemhlav, první mine, druhý mine, třetí trefí, bomba padá na kameru rovnou do zbrojnice.. O efektech raději nemluvit - horší digitální efekty nemá ani The Walking dead. Ve vší té oslavě Ameriky má průměrný neamerický divák jako já docela problém pochopit, zda to celé mělo i nějaký hlubší význam.