Barva z vesmíru

57%
Barva z vesmíru
Film Barva z vesmíru z roku 2019 je sci-fi horor založený na povídce hororového klasika H.P. Lovecrafta. Příběh sleduje rodinu Gardnerů, která se stěhuje na venkov do odlehlé farmy, kde se snaží uniknout shonu moderního života. Jejich klidný život je však náhle narušen, když na jejich pozemek dopadne záhadný meteorit, který s sebou přináší nejen zvláštní, neviditelnou barvu, ale také řadu nevysvětlitelných a ničivých jevů.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Kdo by neznal Barvu z vesmíru od Lovecraftra. Pro mne jeho nejznámější dílo jsem si ve filmové verzi rozhodně takto nepředstavoval a pochybuju, že sám Lovecraft byl s tímto spokojený. Filmová Barva z vesmíru je skoro dvou hodinová nuda béčkové kvality s přehrávajícím Cagem. Tohle prostě nechceš!.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
thanos splách své hovno do mléčné toalety, které spadlo na zahradu sídla Nicolky Cage. Posílá na nich smradlavý odér velkého hovnožlaba, přenos rádiových vln s reklamou na Alzáka, a slepuje jich dohromady s Herkulesem jako Lidskou stonožku. Ať jsou Láskominecraftovi cestopisy jak dobré, tohle byl silný průjem.

Dodatečné informace

Původní název:
Color Out of Space (více)
  • USA Barva z vesmíru
  • USA Color Out of Space
Premiéra v ČR:
23. 3. 2022
Země původu:
USA
Čeština:
Barva z vesmíru je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch