Profilový obrázek

Petrekov

26

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    5
    Vizuál jako vždy u tohoto režiséra je fenomenální, hudba úchvatná, lokace jsou hravé a celkově budování světa je postaveno na základech původní pandory, tudíž je stejně jako jednička výborné. Jenže tím to minimálně pro mě končí. Příběh je stejně jednoduchý a přímočarý jako v případě prvního dílo, nemá žádná hlubší témata, dva pohledy na věc nebo filozofičtější podklad, což není nutně špatné, jenže co mě v případě druhého dílu dorazilo úplně, byl fakt, že je to vlastně jednička, naprosto stejný příběh, vývoj, podstata i myšlenky, jen s tím rozdílem, že tady máme více vody a více nesmyslných a nelogických rozhodnutí. Samotný počátek cesty za novou oblastí Pandory je naprostý nesmysl... A příběh se znásilňuje a láme, aby dával smysl... Lidi jsou tu naprosto tupá, zbytečně krutá stvoření ať už chováním, což odpouštím, tak ale i jednáním... Celý příběh je postavený na tom, že je podstatné zlikvidovat hlavní postavu, jenže... Celý ten hon na hlavní postavu je falešný a umělý a kdyby se nekonal, lidi by měli pohodu, sami si tak hází klacky pod nohy a dělají to jen proto, aby to mělo alespoň nějaký příběh a vývoj. Opět tu máme pěkné zvyklosti a vyobrazení jiných kultur, jenže všechno je to podtrhnuté tím, že celá ta sranda nedává moc smysl. Jedničce to člověk odpustil, protože se nechal unést vizuálem, jenže od dvojky bych čekal, něco malinko víc, rozvinutí témat apod. Jenže to se nestalo. Dal bych vyšší hodnocení, ale opravdu mě zklamalo, že je to jen přebarvená jednička a nic víc.
    Orion a tma
    Orion a tma (2024)
    2
    Příběh začíná nadějně, nastoluje zajímavé téma a představuje Oriona a Tmu. Jednoho kluka, který se všeho bojí, včetně tedy i tmy a Tmu, která má deprese z vlastní nepopularity a že jí všichni vidí negativně. Nádherný námět, který umožňuje vymyslet, vcelku cokoliv... No jenže zatímco první čtvrtina filmu je fakt zajímavá a vizuálně, příběhově i myšlenkově poměrně hravá, pak už to jde jen a jen z kopce. Ke konci má člověk pocit, že sledují jakousi úchylnou, prazvláštní parodii sebe sama, která je náhle táhlá, nudná, bez nápadu a neuspokojivě neukončená. Celý snímek najednou ztrácí veškerý náboj s tím, jak postavy, které příběh vyprávějí, netuší kam ho směřovat dále a tak jej začnou dost odporně znásilňovat. Za mě absolutně zbytečná linka. Poselství jsou slabá, postavy nevýrázné, bez osobnosti, bez nějaké hlubší emoce. Konec už je jen čirá fyzická bolest z toho jak trapné a bezduché to je. Intergalaktičtí roboti na konci, tomu dali tu nedokonalejší poslední ránu, co jsem snad kdy viděl. Odporné, nudné, bezduché. Pokud by to alespoň nezačínalo tak nadějně. Slabota, slabota a jen slabota.
    • Tma
    • Postavy
    • Příběh
    • Orion
    • Hudba
    Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    3
    Tak to byla skutečná bída. Útrpně dlouhé, nic moc CGI, absolutně nesmyslný příběh plný děr a navzájem se vyvracejících faktů. Nemělo to hlavu ani patu. Celkově příběh byl až směšný. Nechápal jsem že tohle někdo myslí vážně... Já chápu že dobrodružné filmy popřípadě rodinné nemusí být mistrovsky promyšlené, ale tohle opravdu bolelo sledovat, takovou spatlaninu nesmyslů co se tváří, jako že to všechno dokonale padne dohromady. Hlavní postava už taky neměla takový šmrnc a sekundární postavy byly extrémně nesympatické a otravné. Klišé o polepšení bych promynul, ale těm dvěma jsem přál smrt rukou nácka až do konce. Indy se bojí následků a stejně od poloviny filmu než kladivo, tak dává smrtelný nástroj dohromady, ještě že ho záporák má, bez něho by neměl žádnou šanci. A to je jeden z menších prohřešků. No byly jsme v kině 4 a nikomu se to nelíbilo, proto nechápu to kladné hodnocení...

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci