Profilový obrázek

poolF

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Místo u moře
    Místo u moře (2016)
    8
    Kenneth Lonergan napsal a natočil mistrovský kousek. Místo u moře je po všech stránkách kvalitní filmový zážitek. Nabízí silný a nesmírně smutný příběh, nikdy nesklouzne k lacinému patosu nebo klišé, výborně pracuje se stavbou děje, kdy postupně odkrývá jeho pozadí. Oscar za scénář je ve správných rukou. Casey Affleck jednoznačně předvedl výkon roku, Michelle Williams dokonale využila krátký čas, který ve filmu dostala.
  2. Psí poslání
    Psí poslání (2017)
    9
    Psí poslání je jeden z nejkrásnější filmů, ne za poslední roky. Ale jeden z nejkrásnější filmů, co jsem kdy viděl. Příběh Baileyho je nádherný, dojemný a plný humoru. Film mě dokázal několikrát rozesmát a i rozplakat. Z humorné stránky se mi líbilo, jak je to napsané. Originálně, chytře a psím hercům musím smeknout poklonu. Tolik krásných momentů jako je v tomhle filmu prostě nevymyslíte. Krásně to zapadá do dialogů, a proto každý situační humor je zkrátka přirozeně vtipný. Co se týče citové stránky, tak jsem si jistě našel svůj další doják. Je mi jasné, že ať uvidím tento film, kolikrát chci, tak stejně mě dojme pokaždé až k slzám. Pro mně osobně to v několika momentech je neuvěřitelná citová nálož, která potopí jakýkoliv romantický film. Kromě krásných pejsků, humoru, který je místy neuvěřitelně boží, tak se mi líbili i herecké výkony, příběh a i hudba.
  3. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    8
    Lego Batman se opravdu předvedl. Bylo to ještě lepší něž Lego příběh. Komixoví fanoušci si skutečně přijdou na své. Je tam spousta odkazů ať už na filmy s Batmanem nebo jiné. Humor filmu rozhodně nechybí. O dabing postav se stará spousta známých herců. Celé je to dost zajímavé zamyšlení nad samotnou postavou Batmana a nad jeho vztahem s Jokerem. Kromě řady Batmanových záporáků se ve filmu objevují i členové Justice League a spousta dalších známých filmových padouchů. Děj je skutečně prošpikovaný nejrůznějšími narážkami a děj pěkně odsýpá. Některé scény jsou dost šílené. Hlavně konec je trochu přehnaný. Ale je hezké, že si film dělá srandu i sám ze sebe.
  4. Mlčení
    Mlčení (2016)
    6
    Chápu, že Scorsese chtěl tímto filmem něco (pro něj nejspíš velmi důležitého) říct a vlastně ani nemohu rozporovat, že v tom uspěl, jenže ne každé sdělení může uspět i jako filmové zpracování. Neřekl bych, že problémem je přímo stopáž, jde spíš o monotónnost, s kterou film neustále omílá ono utrpení křesťanů v Japonském 17. století. V historických filmech nemám, na rozdíl od těch současných, problém s náboženským rozměrem, ale tady mi přišlo, že Scorsese užil zbytečně mnoho slov k vyjádření prosté myšlenky - a to se přitom film jmenuje Mlčení,
  5. Lion
    Lion (2016)
    7.5
    Nečekala jsem, že tenhle nenápadně se tvářící film mě naprosto zničí. A to jen v dobrém. Pro srdcervoucí dětské příběhy mám slabost a tohle je navíc nádherně natočené a zahrané (ten malý klučina je okouzlující!). Filmový zážitek, který můžu jen doporučit. A opět jsem se utvrdila v tom, že ty nejúžasnější příběhy píše život sám...
  6. Lék na život
    Lék na život (2016)
    7
    Ve filmu je vše skvělé. Atmosféra, herci i tajemno. Všemu trochu škodí delší stopáž, ale ta by nevadila, kdyby Gore zvládl finále. Konec je nepovedený, plytký a zabíjí celý film, takže po konci zbyde člověku nepříjemná pachuť. Film stojí za to vidět, ale je lepší být připravený na to, že nedostane, tak geniální konec jako třeba u Shutter Island.
  7. Muži v černém 3
    Muži v černém 3 (2012)
    7.5
    Bezproblémové pokračování, které je slušně vypointované, ví, co chceš říct a ukázat, i když klasicky občas nechává stranou hlubší přemýšlení. To se lehko odpustí, protože Will Smith jede svou extratřídu a Josh Brolin po jeho boku dává do budoucna jistotu, že charismatičtí herci budou ve filmech i v dalších letech.
  8. Muži v černém 2
    Muži v černém 2 (2002)
    7
    O hodně slabší než jednička, ale občas se i tady některé věci povedly (hlavně úplný konec, přílet Serleeniny lodě, ...). Hlavní problém je v tom, že už tohle už těžko mohlo být originální (což první díl bezesporu byl) a tudíž se vytrácí velká část kouzla. Ano, je to slepenec, je to málo nabušené, ale pro mě pořád solidní oddechová zábava, i když s odstupem času už vlastně pořádně ani nevím, o čem to bylo.
  9. Muži v černém
    Muži v černém (1997)
    8
    Nikdo nepotřebuje, aby mu obývák zabírali nějací mimozemšťani. Od toho tu jsou Muži v černém. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Will Smith byl zábavný, na první dny v nové práci si vedl hodně dobře. MiB jsou docela zábavnou a pohodovou jednohubkou, ideální na odreagování.
  10. Nenávist
    Nenávist (2003)
    7
    Začínám uznávat jako nejlepší horory ty japonské. Tenhle je dokonce ještě lepší, než Ringu. Děsivá atmosféra od samého začátku, hudba, ze které mrazí, scény, které v hrozné americké verzi vyloženě chybí. jediná chybička jsou celkem slabé herecké výkony. Ale i přesto, tohle je prostě výborný horor.
  11. Insidious 3: Počátek
    Insidious 3: Počátek (2015)
    6
    Přestože za podobný třetí díl by se nestyděla nejedna hororová série, tady už musí jít mé hodnocení zákonitě dolů. Zatímco Dvojka posunula příběh o notný kus dopředu, Trojka vlastně jen recykluje scény z minulých dílů. Závěr považuji za hodně slabý. Lekačky sice fungují správně mrazivě, ale herecké osazenstvo a slabší děj na mém resumé nic nezmění. Případný 4. díl by bez Jamese Wana ztrácel zcela smysl. Nechte už prosím Dámu v černém spát, stejně jako Rudého.
  12. Insidious 2
    Insidious 2 (2013)
    7.5
    Jednička se mi doteď plete, žadný zázrak to nebyl, co chtít od dvojky víc než slátanější, samoúčelnější, odfláklejší a zbytečnější duchařskou pakárnu... Dle očekávání. Zlatý slasherový remakey kde člověk dostal aspoň kozy a pár krvavých smrtí, tohle je trapárna na úrovní strašidelnýho domu na matějský (toho nudnějšího). Jako kdyby se Wan dokonale vyčerpal a točil čistě z rozumu.
  13. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    8
    Byl jsem zasažen kolosální výpravou a veškerým Tolkienovým světem, počínaje mágy konče Hraničářem. Myslím, že by Tolkien by byl hrdý a k tomu není víc co dodat. Vynikající ztvárnění, co vtáhne do filmu svou kvalitou zvoleného prostředí, výběrem herců, kamery, ale i emotivností.
  14. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    6.5
    Mírné zklamání, nacházím ve filmu úseků ve stylu "rodinná americká komedie", Legolas surfující na štítu, atd. Na druhé straně mi šel mráz po zádech z neuvěřitelně do bitvy vtahujícího zpracování. Suma sumárum: horší, než jsem cekal, ale i tak stále dominující film v kategorii.
  15. Podfu(c)k
    Podfu(c)k (2000)
    5.5
    Ještě lepší než Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Jelikož jsem Snatch viděl až po již zmíněném Lock, Stock .. tak jsem věděl co čekat. První třetina filmu může být pro někoho, kdo to nečeká dost zmatená, ale když se na to vykašlete a prostě se díváte, tak si užijete naprosto skvělou gangsterku. Největší rozdílem mezi oběma filmy je cikán Brad Pitt - to on je v tomhle filmu ten nejlepší. Samozřejmě je tu i spousta výborných hlášek a skvělých scén, ve kterých hrajou roli i ostatní, ale na Brada.. asi nikdo nemá. - Look in the dog. - What do you mean "Look in the dog."? - I mean open him up.
  16. Jack a obři
    Jack a obři (2013)
    7.5
    Příjemné zakončení příjemného víkendu. Smíchat Sněhurku, býčí zápasy, trpajzlíky a flamenco do jednoho hrnce sice připomíná nápady FAMU (haha), ovšem vylezla z toho pochoutka, kterou bych vyblízal až do dna. Obzvlášť, kdyby na tom dně ležela Macarena.
  17. Sněhurka: Jiný příběh
    Sněhurka: Jiný příběh (2012)
    7.5
    Příjemné zakončení příjemného víkendu. Smíchat Sněhurku, býčí zápasy, trpajzlíky a flamenco do jednoho hrnce sice připomíná nápady FAMU (haha), ovšem vylezla z toho pochoutka, kterou bych vyblízal až do dna. Obzvlášť, kdyby na tom dně ležela Macarena.
  18. Mocný vládce Oz
    Mocný vládce Oz (2013)
    6
    No je to jasná pohádka pro děti, což by mě ani nevadilo, kdyby jí nechybělo víc fanatzie a hravosti. Veškerá tvůrčí fanatzie a filamřský um zařínal a končil na kýčovité barevnosti a to je málo. Naštěstí tu byla finálová část, která byla výborná a splnila všechno to, co jsem očekával od celýho filmu, tedy že mě otevře hubu a já budý jen říkat "dobrý, moc dobrý" .
  19. Tohle je náš svět
    Tohle je náš svět (2016)
    7.5
    S velkou jistotou zrežírované, což je ještě víc překvapující, když si člověk uvědomí, v kolika vedlejších, ničím výrazných hereckých rolích režiséra Matta Rosse viděl (jedna zmínka za všechny: naprosto děsivý part ve strašných amerických Návštěvnících). Stěží je to ale vypravěčsky nebo formálně něčím ozvláštňující – je to prostě "indie feel good road movie" se všemi proprietami, z nichž občas čouhá úsměvné filosofování s koncepty, o kterých se v Hollywoodu obyčejně mlčí, či Mortensenův pyj. Uměle vyvolanou hysterii nad zvrácenou ideologií nepobírám – Ross scény pravidelně ironizuje a v závěru si taktně brouká s režimem, který mu vznik filmu umožnil.
  20. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    7.5
    Šla jsem na Tarantina, dostala jsem Tarantina. Žádné překvapení se nekonalo, snad jen, že délka filmu je překvapivě lehce stravitelná, rychle to utíkalo, protože jsem se bavila v podstatě celou dobu. Jsem ráda, že Tarantino patří k těm, na které je spolehnutí. Větší šok jsem měla z chlapíka, který si v prázdném kinosále, sedl hned vedle mě, protože tak to stojí na lístku a přes to nejede vlak:-) Netušila jsem, že může existovat člověk, který je víc posedlý pravidly než já...
  21. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    6.5
    V první řádě musím říct, že nepatřím do kolonky fanoušků této velmi herní série a už vůbec tuto hru nehraji. I proto film hodnotím bez nějakých přirovnání ke hře. Musím začít se skvělým digitálním zpracováním, na které se koukalo jedna radost. Líbily se mi prostřihy z života Orků. Celkově mě fantasy svět Warcraftu velmi zaujal. Další věc, která patří do kolonky obdivuhodných, je brilantní ztvárnění soubojů, na kterých si tvůrci dali velmi záležet a bylo to vidět. Hlavní herci své role zvládli na jedničku, především zmiňuji Fimmela, který zahrál famózně. Konec byl otevřený, a tak se těším na dvojku.
  22. X-Men: Poslední vzdor
    X-Men: Poslední vzdor (2006)
    10
    Napětí do jinak trochu obnošené zápletky dodává právě zážitky z koncentračního tábora poznamenaný Magneto, z jehož pohledu vyhlíží konflikt mutantů a lidí jako možné opakování událostí druhé světové války. Samozřejmě se nehrabe příliš do hloubky, zůstává, jak už to v Hollywoodu chodí, pouze u názvuků etiky, ale víc by ani X-meni nesnesli. Zejména díky výtečným hercům a slušným trikům patří tenhle snímek k nejlepším komixovým adaptacím, které kdy byly k vidění. A to už vůbec nemluvím o otevřeném potenciálu pro další díly...
  23. X-Men 2
    X-Men 2 (2003)
    10
    Jeden z filmů, který se mi svého času velice líbil v kině. A s přibývajícími léty, zatímco se můj věk v podstatě zdvojnásobil, se nic nezměnilo. X-Men je zábavný komiksový film, na němž lze vidět, že si není moc jistý v kramflecích (působí to tak nějak lehce opatrně a nedotaženě), což mu trochu sráží hodnocení, ale nevadí, druhý díl už na maximum dosahuje :-) X-Men postavy v pořadí oblíbenosti: Wolverine, Cyclops, sakra zapomněl jsem na Magneta. Takže Magneto, Wolverine, Cyclops, Storm, sakra zapomněl jsem na Rogue... Magneto, Wolverine, Cyclops, Rogue, Storm, ... ale ne, Profesor X :-D
  24. X-Men
    X-Men (2000)
    10
    Hodně dlouho se mi série X-Men vyhýbala a nakonec jsem viděl její první část až včera v televizi.. a musím říct, že jsem byl velmi potěšen! Záměrně píši jen "potěšen" protože do nadšení by to potřebovalo ještě trochu lepší scénář. Na druhou stranu musím pochválit vynikající režii, herce a vizuální stránku. Celkově je to u mě čistokrevných 100%. Kéž by takhle dopadly všechny komiXové adaptace.