Profilový obrázek

amalkapinkasova

Kamila Pinkasová

Komentáře 12

Od nejnovějších
  1. Sedm psychopatů
    Sedm psychopatů (2012)
    7.5
    Úžasný film po milovníky černého humoru. I když se to některým nezdá, opravdu jsem se u sledování tohoto snímku nasmála. Velmi mě zaujala paralela mezi příběhem samotným a scénářem, který hlavní hrdina píše během celého filmu. I přes to že film doporučuji, nemyslím si že se bude líbit lidem, kteří nemají rádi krev, protože přece jenom náš film o psychopatech umí být chvílemi poněkud drastický.
  2. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8.5
    Moc mě mrzí že Ant-man je jeden z mála marvel filmů, které jsem neviděla v kině. Je to trochu něco jiného než klasické superhrdinské filmy, ale přesto se dostal na přední místa v mém Marvel žebříčku. Film je doplněn vtípky, kterým jsem se od srdce zasmála a příběh je také zajímavý. Doporučuji přesto originální znění s titulky protože český dabing má silné nedostatky, které je bohužel velmi těžké odstranit. 8/10
  3. Mune - Strážce měsíce
    Mune - Strážce měsíce (2014)
    8
    Jeden z mála animovaných filmů, který nepochází z Ameriky mě zaujal už dlouho před tím, než se objevil na plátnech. Nedávno jsem měla konečně možnost se pohádku podívat a musím říct že na mě zanechala úžasný dojem. Vždy mi přišlo, že americké produkci se zatím nikdo v okruhu animace nedokázal vyrovnat, ale tento snímek jim může hrdě konkurovat. Úžasné zpracování zobrazuje krásný a magický svět, kde den a noc je takovou stálicí asi jako rozsvícená žárovka. Autoři zde popustili uzdu své fantazii a vytvořili tak jedinečný svět s originálními bytostmi. Tento kouzelný příběh je prolínán i se světem snů, který je zobrazen jednoduchou animací, která dodává správný snový nádech. Myslím že Francouzi s touto pohádkouo opravdu zazářili a doporučuji všem, kteří animované filmy rádi sledují.
  4. Jak vycvičit draka 2
    Jak vycvičit draka 2 (2014)
    9
    Další rozkošné dobroružství Bezzubky a Škyťáka. Úžo žůžo, moc se mi líbilo. Doporučuji všem rodičům, kteří chtějí svým dětem koupit pěknou pohádku. Jen taková vedlejší poznámka - trochu mě překvapilo že Astrid moc do krásy nevyrostla :D
  5. Labyrint: Útěk
    Labyrint: Útěk (2014)
    6.5
    Na film jsem se strašně těšila (což pravděpodobně uškodilo). Četla jsem knihu a z té jsem byla opravdu nadšená. Čekala jsme že film bude také pecka, když se okolo něj dělalo takové haló ale zas tak dobře to nedopadlo. Moc důležitých změn ve scénáři vůči knížce. Byli bezdůvodné a proto u mě celkovému dojmu velmi uškodili. Herci jinak svůj um předvedli, takže filmaři mají potenciál vytvořit další skvělou sérii. Jsem zvědavá na druhý díl jak knižní tak filmový. Doufám že u filmu bude patrné zlepšení.
  6. Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    8.5
    Super pokračování výborné série. Někteří tvrdí, že ve filmu nebyla žádná akce ale myslím že jí tak bylo akorát film byl napínaví a rozhodně se u něj nebudete nudit. Moje nejoblíbenější herečka Jennifer zase zazářila. Song který vyburcoval panem ke vzpouře je přímo epický a propaganistický souboj obou stran je srdcervoucí (vidět zuboženého Peetu je opravdu ošklivé) Effie která v knize tolik nefiguruje jako ve filmu vůbec nekazí celkový dojem a pár malých změn rozhodně (kupodivu) neuškodilo možná i přilepšilo. Pokud jste ještě neviděli rozhodně do kina zajdete to je jeden z filmů který si máte vybrat podku do kina jdete jednou ročně
  7. Raubíř Ralf
    Raubíř Ralf (2012)
    9
    Moooooooc se mi to líbilo. Úžasný nápad světa videoher. Vše krásně vymyšlené a propracované jak samozřejmě graficky tak logicky. Hlavní postava záporáka Ralfa vás prostě donutí s ním soucítit nebo alespoň souhlasit. Jediné co mi vadilo byl dabing Vanilopky ale to není tak docela chyba tvůrců. Všem doporučují je to jedna z mích neoblíbenějších Disneyovek :) ;)
  8. Anna Karenina
    Anna Karenina (2012)
    6
    Musím říct, že film mě moc nebavil. Podstatu příběhu jsem znala, a proto mě film silně nudil. Je zajímavě zpracovaný, dobře obsazený, ale já vytýkám celkový námět. Toto tvrzení je dost subjektivní proto doporučuji, aby si každý divák film zhlédnul a udělal na film vlastní názor. Věřím, že spoustě jiných lidí se bude film opravdu líbit.
  9. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9.5
    Právě jsem se vrátila z předpremiéry a nemám co bych napsala. Film se mi opravdu moc líbil a naplnil moje očekávání jestli nebyl ještě lepší. Měl spád a byl jak akční tak vtipný. Byl rozhodně výborným vrcholem X-menů.
  10. Hostitel
    Hostitel (2013)
    6
    Z filmu jsem moc nadšená nebyla. Protože knižní podoba tohoto příběhu je mou nejoblíbenější vůbec, byla jsem na film opravdu hodně zvědavá. Když jsem ho viděla prvně docela se mi líbil a chtěla jsem ho vidět znova. Když jsem ale po nějaké době nad filmem popřemýšlela, zjistila jsem, že je silně nevyhovující. Na to jak brilantní je knížka film oproti ní silně zaostává. Protože rozsáhlý šesti set stránkový příběh je sesekán do pouhých dvou hodin filmu, tak obdržel značné škody. Ve filmu je vynecháno hodně důležitých částí a o obsazení ani nemluvě. Nemluvím o hereckých výkonech ale především o vzhledu. Například postava hledačky a Wandy (její poslední tělo) je prohozená a jsou zde i jiné nesrovnalosti. Je pravda že mi celkový dojem filmu asi "kazí" knížka, ale film mě prostě poněkud zklamal.
  11. Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
    8
    Protože mám Twilight ráda, byla jsem na tento film opravdu natěšená. Trochu jsem se obávala bitvy, která nebyla v knížce, ale režisér mě naprosto ohromil. Dodal filmu akčnost a k tomu se dokázal držet předlohy. Sice je škoda že nesmrtelné dítě vysvětlili až v tomto dílu, ale je to poměrně drobnost která se dá přehlédnout.
  12. Divergence
    Divergence (2014)
    7
    Na Divergenci jsem byla již dvakrát a to na obou předpremiérách. Protože jsem před viděním filmu četla i knížky, měla jsem s čím porovnávat. Obsazení bylo opravdu dobré všichni herci zvládly svou roli na jedničku maximálně 1-, ale přece jenom mi vadilí některé změny ve scénáři. Některé scény se totiž lišily v tak hloupých detailech, že je mohly nechat podle předlohy. S čím jsem opravdu spokojená nebyla byla závěrečná scéna. Nevím jestli takový konec byl i v knížce, (nemyslím si) ale rozhodně mi nevyhovoval. Nepochopila jsem proč jedou k hranicím, když se o tom 1. kniha vůbec nezmiňovala. Ale přece jenom dobré znaky převážily nad špatnými a já rozhodně doporučuji abyste si film shlédly.