Profilový obrázek

M.Rejčová

Mirka Pechová

Komentáře 27

Od nejnovějších
  1. Inspektor Max
    Inspektor Max (2018)
    3
    Tak upřímně - koukat se na to dá tak třeba při vaření, při žehlení už ne. Dala jsem tomu šanci během tří dílů, při představě, že je jich ještě dalších asi deset, jdou na mě mrákoty. Na to se v té televizi nechá najít mnohem víc lepších věcí.
  2. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    8.5
    Je to šílená, fakt šílená blbost. Ne, je to šílená jízda. Ne, je to šílená sranda. No prostě supr zábava. Kde se kdo vzal, proč se tam objevil a jak to mohl vědět, po takových detailech nepátejte (ono na to vlastně ani není čas...), berte to jak to leží a běží a bavte se. Ta banka, ta gilotina, ty lodě, to všechno! Dokonce se člověk dozví i něco z historie.
  3. Příběh Alvina Straighta
    Příběh Alvina Straighta (1999)
    9.5
    Film jsem viděla kdysi dávno a přestože jsem si pamatovala, že se mi moc líbil, nemohla jsem ho nijak hodnotit. Teď jsem měla příležitost podívat se po letech znovu a jsem zcela nadšená. Velmi příjemná pohodová záležitost, se smíchem (scénka s jelenem), napětím (jízda z kopce) a slzama (jak si dědové povídali na baru o válce, to byla síla). A nakonec mírný happyend. Jen by mě zajímalo, jestli a jak se Alvin vrátil zpátky.
  4. Pevné pouto
    Pevné pouto (2009)
    5.5
    Začátek velmi slibný, v určitých momentech jsem se v obavách z toho, co uvidím, ani nechtěla dívat dál. Pak ten moment, kdy jsem pochopila, že už .... a pak to celé tak nějak šlo do kelu. A ten konec to celé zazdil, jistě, klidně by se to tak mohlo stát, ale člověk se na takovéhle věci dívá s očekáváním nějaké katarze, nějakého zadostiučinění přeživším a tak ... tady sice boží mlýny mlely, ale naprosto neefektivně. Doprčic ještě teď, po několika dnech od shlédnutí, mě to štve.
  5. Pí a jeho život
    Pí a jeho život (2012)
    8.5
    Krásné a ještě krásnější obrázky vcelku úspěšně zahnaly otázku "proč vzal Depardieu takovej štěk" a ten konec mi pak jistý náznak odpovědi dal, přesto nemám pocit, že si to myslím dobře. Vzít hvězdu, byť poněkud omšelou, a během pěti minut jí utopit, to není často k vidění.
  6. Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
    Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981)
    10
    Moc se mi líbí začátek filmu, který se zbytkem vlastně vůbec nesouvisí. Jak vymění lebku za pytlík s pískem - dokonalé. Jak on to všechno ví a je na vše připraven! Je přece Indiana Jones, čemu se divím :D Zábavná a napínavá podívaná i po těch letech.
  7. Indiana Jones a poslední křížová výprava
    Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989)
    10
    Skvělá jízda plná zábavy a dobrodružství. Connery absolutní třešinka na výtečném dortu. Třetí díly nebývají nejlepší, ale tenhle je. "Neměl letenku!" :D "Ti lidé nás chtějí zabít! S tím jsem se nesetkal! - Mně se to stává docela často." :D
  8. Zběsilý útěk
    Zběsilý útěk (2006)
    7
    To tedy bylo opravdu zběsilé tempo. Jeden z filmů, které jsem chtěla vidět a po shlédnutí vím, že už ho znovu nikdy neuvidím. Sledovala jsem to v českém znění v TV, konec byl v půl druhý ráno, sama se divím, že jsem neusnula. Roden s vytetovaným Waynem na zádech byl skoro dojemnej. Jen zamrzí, že se nedaboval sám. Asi mu to za to nestojí. Každopádně výkon dabéra byl velmi dobrý (tipuju Stránský).
  9. Frekvence
    Frekvence (2000)
    7.5
    Mám ráda časoprostorové hrátky. Tady je to zpracováno velmi pěkně. Přiměřeně napínavé, úvodní scéna s havárií náklaďáku připoutá do křesla a pak už se nechce odejít. Hrátky s časem mohou mít nečekané důsledky, tak bacha na to! PS: fascinuje mě význam baseballu pro cestovatele časem (nelze nevzpomenout na BTTF).
  10. Zděšení
    Zděšení (1994)
    8
    Tenhle film jsem už dlouho neviděla, přesto je pro mne nezapomenutený, sice si nepamatuju jeho název, ale vím, že je to TEN film, kde oslnivý Tommy Lee Jones skládá bomby a hraje mu k tomu skvělá muzika od U2. Jakmile slyším v rádiu With Or Without You, hned se mi vybaví ten tanec na schodech.
  11. Vášeň mezi řádky
    Vášeň mezi řádky (2013)
    3.5
    Kostýmy a výprava 100%. Jinak těžká nuda, která mě přiměla k počítání, v jakých intervalech měla paní Dickensová těch 10 dětí (tipuji 18-22 měsíců), pak jsem přemýšlela nad úmrtností novorozeňat v té době a nakonec jsem se googlu ptala, kdy byl vynalezen prezervativ. Nebýt těch kostýmů, nebylo by se na co koukat.
  12. Rozbité zrcadlo
    Rozbité zrcadlo (1980)
    8.5
    Hezký film podle pěkné předlohy, zajímavé obsazení. Příznivý zapamatovatelný dojem ve mně nechala jak kniha, tak film. Pro mě "v obnovené premiéře" velké překvapení v podobě němé mikrorole Pierce Brosnana, kterého Liz Taylorová věštecky oslovuje Jamesi. Jo a skvělý dabing, jak ráda jsem slyšela pana Fišera
  13. Učitelé
    Učitelé (1984)
    5.5
    Poměrně nudný film, možná trochu prostříhat a pomohlo by to. Ale má zajímavé obsazení. Crispin nepřekvapivě jako cvok, Laura Dern vypadala staře už zamlada. Vše táhnoucí výkon Nicka Nolteho. A nejúspěšnějším učitelem je psychiatrický pacient :-) v podání Richarda Mulligana.
  14. Zorro
    Zorro (1975)
    9
    Můj první film o Zorrovi a zároveň první film s Delonem. Kdybych to hodnotila úhlem prvního shlédnutí, dala bych tomu plný počet, neboť jsem byla naprosto unesená. Dnes po těch mnoho mnoha letech vidím jisté slabiny, ale pokud mám možnost, vždy se znovu s chutí podívám. AD jako Zorro je nepřekonatelný. Že ten scénář je poněkud schizofrenní a neumí věrohodně přepínat mezi komedií a dramatem, že hloupost jeho protivníků je až protivně přehnaná ... co se dá dělat. Dospělýma očima uberu deset procent a příště se podívám zas.
  15. Povídka o policajtovi
    Povídka o policajtovi (1975)
    10
    Po letech jsem se k tomu vrátila a musím přidat na plný počet. Maximálně jsem si vychutnala reálie poválečné Francie (benzínová pumpa, telefony atd.) včetně módy a účesů. Herecké i režijní výkony vysoké kvality. Byla jsem mile potěšena velmi dobrým dabingem s panem Vinklářem (JLT) a s panem Abrhámem, pro Delona netradiční dabér, ale velmi pěkně k němu pasoval. A ten rolák, božíčku, ten mu TAK slušel!
  16. Král tančí
    Král tančí (2000)
    4.5
    Očekávala jsem, že to bude zajímavé, ale bylo to spíše nudné. Kostýmy na jedničku a závěrečná scéna, kdy do Zrcadlového sálu ve Versailles svítí zapadající slunce, úžasná. Hudba, která neosloví každého, ale koho osloví, toho nadchne. Co dál? Dál nic.
  17. Poloviční šance
    Poloviční šance (1998)
    7.5
    Tak tohle mi udělalo radost. Pánové ještě jako šarmantní, i když už dědkové, a jak jim to spolu pěkně šlapalo! Drobné citáty z minulosti maximálně potěšily a vzájemné špičkování bylo super. Vanessa zdatně sekundovala a prostě to byly příjemně strávené dvě hodiny. Díky, chlapci. PS: taky bych to na jejím místě hodila do koše.
  18. Odsouzení
    Odsouzení (2010)
    7.5
    Film o vztahu dvou sourozenců. "Na stará kolena" vystudovat vysokou školu a pak jí efektivně uplatnit v praxi, to vše jen pro svého bratra, to se nevídá často. Nenápadná, ale silná žena v podání Hilary Swank. Škoda toho konce, že je tak brzo, ten skutečný závěr s předčasnou smrtí tam měl být. Nebo aspoň zmíněný v titulcích. Amíci tak rádi všude tlačí na slzné kanálky a tady si to odpustili.
  19. New York, New York
    New York, New York (1977)
    6.5
    De Nirův manipulátor byl nesnesitelný. Asi proto jsem se na to vůbec nemohla koukat. Ale snažila jsem se sledovat po očku, aby mi neutekla hudební čísla. Bohužel díky tomu jsem viděla, že ten chlap byl prostě příšernej
  20. Sladká Irma
    Sladká Irma (1963)
    6.5
    Tak jsem se těšila a nakonec lehké zklamání. Bylo to moc hezké (třeba ten Irmin byteček se mi moc líbil), zábavné, ale roztahané a stereotypní. Čekala jsem od toho víc.
  21. To je ale bláznivý svět
    To je ale bláznivý svět (1963)
    5.5
    Tohle jsem měla vidět, když mi bylo 10 let, milovala bych to. Dnes je to pro mne příliš dlouhé, příliš doslovné, příliš uječené (zejména ta tchýně, ovšem podaná byla dokonale), příliš crazy-nezábavné. Zejména ta roadmovie část byla dost rozvleklá, na druhou stranu nutno podotknout, že stále přehledná a smysl neztrácející.
  22. Můj milý, můj drahý
    Můj milý, můj drahý (2009)
    5
    Komedie?? Komedií bych to rozhodně nenazvala. První hodinu filmu mi bylo hlavní hrdinky až líto, jak je naivní a hloupá. Typická blondýna. Pak se konečně začalo projevovat, že úplně pitomá asi není, ale to jí potká nebetyčná smůla. Potom se pozornost přesune víc na syna, který už to nemohl vydržet a trhnul se, a příběh trochu ožije. Závěrečné překvapení a... snad to stálo za sledování. Znovu už radši nikdy. PS : Reneé je skvěle nadabovaná Martinou Hudečkovou