Pevné pouto

68%
Pevné pouto
Plakát traileru

„Jmenuji se Susie Salmonová. Bylo mi čtrnáct, když mě zavraždil.“ Těmito slovy začíná hlavní hrdinka filmu Pevné pouto vyprávět svůj nevšední životní a posmrtný příběh. Adaptace stejnojmenné knížky Alice Sebold, která se stala pravou literární senzací, se ujal režisér Peter Jackson, jenž si udělal jméno na jiné klasice - Tolkienově trilogii Pán prstenů. Susie je obyčejná čtrnáctiletá holka, která udělala tu chybu, že šla jednoho dne ze školy domů zkratkou přes pole. A tam potkala pana Harveyho. A z tohohle nenápadného souseda se vyklubala zrůda, která ji připravila o život. V jejím případě ale smrtí všechno nekončí. Susie se ocitá ve zvláštním světě mezi nebem a zemí, ze kterého pozoruje, jak probíhá pátrání po jejím vrahovi a zároveň drží palce členům své rodiny, aby její náhlý odchod ustáli. Není to jednoduché - tatínkovi Jackovi se smysl života smrsknul na touhu nalézt a potrestat toho, kdo jim způsobil tu strašnou ztrátu. Máma Abigail se pro změnu snaží co nejlíp zakonzervovat dceřinu památku, až se v domácím mauzoleu začne dusit a uteče z něho. Zbývající děti, Lindsay a Buckley, se se ztrátou své sestry snaží vyrovnat úměrně svému věku a zároveň získat pozornost rodičů, kteří žijí jen pro mtrvou Susie. Jediným, kdo si v téhle krizi dokáže jakž takž zachovat chladnou hlavu, je svérázná babička Lynn, která se ze všech sil snaží udržet rozpadající se rodinu pohromadě. Tohle všechno sleduje Susie z fantastického světa, v němž člověk může mít, na co si vzpomene, kromě skutečného života. A ještě někoho pozoruje. Pana Harveyho. Muže, který ji připravil o budoucnost a teď si pomalu vybírá další oběť.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Tohle se Jacksonovi nepodařilo. Přehání to s vizuální stránkou a zapomíná na děj. Příběh je celkem nudný a postupuje velmi předvídatelně. Asi za to můžou všechny ty peníze, co na to měl, jinak si neumím vysvětlit, že velmi podobná Nebeská stvoření fungovala prakticky skvěle, kdežto tady jen přešlapujeme na místě. První opravdu špatný film Petera Jacksona.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jacksonovi tady kryje záda (zřejmě hodně silná) knižní předloha, a výteční herci v čele s nechutně dokonalým Tuccim. Právě on a obě sestry Salmonovy táhnou celý film a scény, kdy jsou v Tucciho domě, patří společně s první půlhoďkou, k tomu nejlepšímu z celého filmu. Vyobrazení pestrobarevného "světa" v životě po životě zpočátku nevadilo, ale se stoupající stopáží štvalo čím dál víc, stejně jako trestuhodné nevyužití obou rodičů...7/10
headhunter
headhunter
10 287 bodů
5
Svělý záporák Stanley Tucci*

Dodatečné informace

Původní název:
The Lovely Bones (více)
  • Nový Zéland Pevné pouto
  • Nový Zéland The Lovely Bones
  • Nový Zéland Amabili resti
  • Nový Zéland Desde mi cielo
  • Nový Zéland In meinem Himmel
Premiéra v ČR:
18. 3. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Nový Zéland, Velká Británie, USA, Nový Zéland
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
93,62 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pevné pouto je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch