New York, New York

68%
New York, New York
Plakát traileru



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to první střet muzikálu s krušnou realitou, ale ve Scorseseho podání je to střet možná nejdotaženější. Čímž se bohužel pro film dokazuje, že muzikálový žánr na takovéhle experimenty není stavěný. Přepínání mezi skladbami a dějem je zcela nefunkční a ve výsledku nevtáhne ani příběh, ani hudba. Poslední půlhodinu jsem (marně) bojoval s přeskakováním skladeb k tomu, abych se dozvěděl něco o hrdinech, protože to mě alespoň nějak zajímalo a skladby děj nijak neposouvají (což je největší možný muzikálový prohřešek).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film New York, New York (1977) je příběh z poválečné Ameriky, kde se žárlivý saxofonista Jimmy Doyle (Robert De Niro) zamiluje do zpěvačky Francis Evansové (Liza Minelli). Asi nejotřesnější Scorseseho propadák, který se mě osobně vždy velmi líbil je v prvé řadě další poctou slavné hodině americké kinematografie, tedy klasickým muzikálům. Diváci i kritici však nevěří hlavním postavám a ani Robert De Niro zde pro většinu diváků ztrácí osobní kouzlo. Na druhou stranu, i na první pohled jasná prohra je ve Scorseseho tvorbě dalším důležitým krokem k jeho pozici legendy.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Zjištění, že taková osobnost a mistr svého řemesla jako je Martin Scorsese natočil vztahovku říznutou hudebními motivy, mě naplnila těmi nejvyššími očekáváními.. Samozvaný král gangsterek a všelijaké mafiánské subkultury se v začátcích svojí režisérské kariéry rozhodl odbočit do zcela jiného prostředí. V pořadí již třetí spolupráce dua Scorsese a De Niro, která vzejde jako jedna z těch nejodlišnějších.. Mám rád Scorseseho pro jeho "expozice", kdy divákovi nikam nespěchajíc ukazuje prostředí a seznamuje ho s postavami, ale do tohohle nám musí tenhle queenský rodák ještě vyrůst.. Pocta klasickým muzikálům v čele s Lizou Minnelli, jejíž kukadla zdobí snímek.. Skvěle jednoduchý příběh o lásce a vztazích.. I když jsem se nejprve úplně nepoddal jejich vzájemné chemii a říkal jsem si, co na takovém buranovi vidí a jak nehezky se k ní podle mě nejprve chová, tak jakoby jejich vývoj postupně roztál i jejich vzájemné emoce.. Robert De Niro sice svým výkonem nějak neupoutá a místy hraje to na co jsem od něj v tomhle jeho období zvyklý, ale srdcem tohohle snímku je Liza Minnelli.. Tolikrát jsem si říkal, že jakoby mamince z oka vypadla.. Poctivá retro záležitost, která si naplno užívá atmosféry poválečného Big Applu, kterou tentokrát uhranul jazz. Veškerá hudební čísla nepůsobí nikterak rušivým dojmem, ba naopak ladí sem jako přidávající katalyzátor.. Hodně se mi to líbilo, ale jak je u Scorseseho zvykem, tak on nešetří na stopáži a střihači se u jeho filmů asi válí nudou, nicméně tentokrát jsem to už pocítil a film by mohl být o dobrou půlhodinku kratší.. Jinak několik scén jsou svojí bravurní záběrovostí jak do obrazu! Děsná škoda finančního neúspěchu, ale proto to Scorsese nedělá.. Ta holka okatá si to tady celé ukradla. 80%


Dodatečné informace

Původní název:
New York, New York (více)
  • USA New York, New York
  • USA Nea Yorki, Nea Yorki
  • USA New York New York
  • USA Njujork, Njujork
  • USA Нью-Йорк, Нью-Йорк
  • USA Ню Йорк, Ню Йорк
Země původu:
USA
Rozpočet:
14 mil. USD
Tržby:
16,4 mil. USD (celosvětově)