Robin Hardy

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Nejhorší film Nicolase Cage. Režisér po letech vysvětlil, proč je Rituál hlavně k smíchu
Filmy5. 3. 2024
Nejhorší film Nicolase Cage. Režisér po letech vysvětlil, proč je Rituál hlavně k smíchu

Kariéru Nicolase Cage obestírají legendy, memy a do jisté míry i posměšky nad výběrem některých rolí. Jestliže jeho profesní dráhu postihl symbolický i praktický bod obratu, muselo k tomu dojít roku 2006 po uvedení nechvalně proslulého Rituálu (The Wicker Man). Skvěle obsazený remake klasického stejnojmenného hororu z roku 1973 pomyslně zradil temnou a šokující auru originálu, když zapojil bizarní černohumorné prvky a Nicolase Cage nechal přehrávat stylem, jehož se v následné dekádě zbavoval horko těžko. Režisér Neil LaBute po letech zavzpomínal, že teatrálnost filmu vycházela zejména z kolize několika zamýšlených přístupů.

Režiséři, jejichž jméno se pojí s jediným úspěšným filmem
Téma10. 3. 2020
Režiséři, jejichž jméno se pojí s jediným úspěšným filmem

U většiny slavných a významných děl kinematografie se nějak automaticky očekává, že pochází z dílny neméně slavných filmařů. Ale není to vždy pravda. V kinematografii nalezneme také řadu režisérů, kteří mají na svědomí nějaký velký hit, za nějž si připsali přetrvávající oblibu a uznání, ale jejich jména v rámci režisérské branže přesto příliš skloňována nejsou - onen hit je totiž ojedinělým kariérním úkazem.

Zemřel Robin Hardy, režisér kultovního Rituálu
Filmy4. 7. 2016
Zemřel Robin Hardy, režisér kultovního Rituálu

Začátky týdnů jsou k filmovému světu v posledních měsících kruté. Dnes se tak neloučíme jen s režisérem Michaelem Ciminem (Lovec jelenů), ale také s britským režisérem Robinem Hardym, který jako svůj debut natočil kultovní Rituál.