Mamacruz

70%
Mamacruz
Sedmdesátiletá katolička Cruz žije v rigidní španělské společnosti, kde je navyklá čelit předsudkům vůči ženské sexualitě. Vše se mění ve chvíli, kdy do jejího života vstupuje internet a omylem se prokliká k pornu. Spouští se spirála událostí, které ji vedou ke znovuobjevování vlastního těla. Vtipné i dojemné „sex-positive“ drama o hledání tělesné i duševní svobody. (Letní filmová škola)



mojmir.sedlacek
6 052 bodů
7
Ze Španělska do českých kin přichází sympatická emancipační dramedie, překvapující neokoukaným tématem sexuality seniorů, avšak nijak neurážející (ani nezarážející) většinového diváka. Ten totiž dostane zcela funkční mix feel-good poselství a humoru, na nějž se jde bez problémů napojit.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
7
Intimně se probouzející seniorka vcelku s vnímavým podáním a pochopením. Škoda, že režisérka neuchopila blíže i postavu manžela, jen z letmých náznaků se zdá, že sice nebyl takové poleno, ale přesto je zarytě přesvědčen o tom, že v určitém věku se jisté věci nesluší. Plus za vkusný přístup bez trapných pokusů o prvoplánovou lechtivost.

Dodatečné informace

Původní název:
Mamacruz (více)
  • Španělsko Mamacruz
Premiéra v ČR:
1. 2. 2024
Distributor:
AČFK
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné