OKTOPUS

65%
OKTOPUS
Zkratku OKTOPUS označující „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“ si vymyslel stárnoucí kapitán dítě. Ten se tu již roky věnuje vyšetřování případu Jordán a u svého nadřízeného plukovníka Schwarze nachází pochopení i podporu. K prvnímu konfliktu mezi oběma muži dojde až ve chvíli, kdy Schwaz přidělí do kapitánova oddělení novou posilu – kapitánku Markétu Fáberovou. Mladá a ambiciózní žena zahýbe klidnými vodami oddělení a brzy se rozjíždí vyšetřování řady dávno spáchaných zločinů, ke kterým získávají nové důkazy a i naději na jejich vyšetření...




Recenze: OKTOPUS

Kinobox.cz
60%

I přes veškeré výše zmíněné nedostatky, je OKTOPUS nadprůměrnou kriminální podívanou, která by milovníky žánru urazit neměla. Její start je v porovnání s jinými pořady pomalejší, ale minimálně plní slib v tom, že tvůrci vždy předloží zcela jasný a srozumitelný motiv. Onu pověstnou poslední kapku, která způsobila, že někdo přišel o život.


avenis
avenis
8 166 bodů
8
První dojmy po prvním díle. Zjevná inspirace USA seriálem Cold Case, ale NAŠE. Herci by mohli líp vyslovovat, nicméně Krobot je klasicky usazen ve své obvyklé pozici mrzouta, Marika Šoposká mu zdatně sekunduje. Hanzlík zpočátku k nepoznání, Hádek zkouší něco, co ještě asi nedělal a nevím, nevím,... moc mu to nejde. Excelentní kamera. Líbí se mi použití podoby matky s dcerou, tedy Lucie Zedníčkové a Amélie Pokorné. Uvidíme, co bude dál...
Druhý díl - rozčtvrcená žena, třetí díl - žena zmasakrovaná koly vlaku. Vraždy nabývají na nechutnosti a hlavním aktérům se pozvolna poodhaluje jejich soukromí.
Čtvrtý díl - pouhá smrt po pádu z koně, žádná krev, žádné násilí. Krásně vyladěné přírodní odstíny modré a hnědé na závodišti, tóny oranžovočervené na oživení jen sporadicky. Pěkná pastva pro oči.
V pětce zase vraždění, tentokrát mrtvý chlap, v šestce se projdeme po Puppu.
V sedmém díle už trochu nudné vyšetřování smrti vychovatele, ale osmý díl, to je mistrovské dílo kameramana. Ty scenérie u Máchova jezera jsou opravdu překrásné. V devátém díle visí mladé holky a v desátém je pobodán chovatel psa. Pak už nějak skřípá věrohodnost u smrti mladé zpěvačky a diváctvo zuří, že Krvesaj byl také pohřben. Také případ neplatných ukradených padesátikorun je takový divný. Až se konečně dostáváme k finálnímu dílu, který je ten nejdůležitější. Případ je uzavřen, i když...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Jeden z mnoha kriminálních seriálů, nic nového nepřináší, kriminalisté iptem naštvaní, bez nálady, no, divák nakonec taky. Průměr až podprůměr. Škoda času se na to dívat.
Bianka72
Bianka72
6 bodů
7
Zatím se kloním k pozitivnímu hodnocení. Připadá mi to o dost jiné, než co se u nás v kriminálním žánru točí. Souhlasila bych s názorem, že je to takový pokus o "severskou" detektivku. Lokace jsou neokoukané a doufám, že syrovost a chladná atmosféra spolu s nevrlým a svérázným vyšetřovatelem se udrží až do konce seriálu. Tím myslím i slečnu kapitánku Fáberovou. Jediné, co mi tam zatím nesedlo, je obsazení herce Hádka. No, snad si zvyknu.


Dodatečné informace

Původní název:
Oktopus (více)
  • OKTOPUS
  • Česká republika Oktopus
Premiéra v ČR:
28. 8. 2023
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup