The Walking Dead: The Ones Who Live

80%
The Walking Dead: The Ones Who Live
The Walking Dead: The Ones Who Live je dalším z řady spin-offů globálně úspěšného postapokalyptického seriálu Živí mrtví (2010 - 2022), který pokračuje v epickém milostném příběhu bývalého policisty Ricka (Andrew Lincoln) a válečnice Michonne (Danai Gurira). Michonne se dozvěděla, že Rick přežil výbuch mostu a vydává se jej najít. Mezi nimi však stojí neustále proměňující se svět, v němž zuří válka proti mrtvým i proti živým. A nejen to. Není totiž vůbec jisté, zda si k sobě dokáží nalézt cestu i v případě, že se znovu setkají. Neustávající konflikt se totiž nenávratně podepsal na duších obou z nich.




hrumsrt
hrumsrt
9 352 bodů
7
Tak jak dlouho jsme na to čekali.. Andrew Lincoln jakožto Rick byl od začátku hlavní postavou mateřského seriálu The Walking Dead a o to větší šok byl, když jej především z osobních důvodů musel v průběhu a narychlo opustit, a netrvalo dlouho a doprovodila ho i Danai Gurira coby Michonne. Svět Živých mrtvých přišel o dvě hlavní postavy, bez kterých nakonec dokázal sám svůj příběh dost sebejistě uzavřít, ovšem fanoušci by neusnuli nevědět, že všechno dobře dopadlo a oba se shledali.. Proto je tu The Ones Who Live v pořadí už třetí spin-off navazující na závěr původního seriálu. A pořád platí, že technická kvalita je i nadále stoupající a tedy jde o lepší projekt než Daryl Dixon a určitě než Dead City.. Ovšem očekávání byla tak obrovská, že naplnit je bylo nemožné snad od samého začátku... Rick je pryč, Michonne ho hledá a když ho najde u nové další komunity CRM, nestačí se divit, co se s Rickem stalo. Čas a odloučení se podepsal na nich obou a rozhodně to nebude jen tak, že se seberou a jdou, navíc nová komunita se Ricka hned tak nevzdá.. Jako fanoušek toho světa jsem se extrémně těšil, ale nevím jestli jsem chtěl přesně tohle.. The Ones Who Live jsou o nostalgii, o tom že několik epizod hledáte, co nutilo postavy činit ona kontroverzní rozhodnutí a čekáte na momenty, kdy si sednou a navzájem to spolu proberou, jenže nebude to tak snadné.. Protože kromě toho má seriál za úkol představit další komunitu a Rickovi s Michonne vystavět soupeře bránícího naplnění svého snu o rodinné idylce a tam to nešlape.. Vrací se Rickovy neduhy jako postavy, která svoje rozhodnutí činí sobecky na úkor všech ostatních a rodina a správnost je to, co řekne a dělá on.. A do toho všeho postava, která absolutně nemá co nabídnout Anne aka Jadis, jejíž intriky jsou takřka k smíchu.. Na nostalgii dotažený leč uspěchaný finiš, který oba dovede, kam má a dá všem to, proč přišli, ale muselo to trvat tak dlouho! Pro TWD fans absolutní povinnost, ale lepší než původní seriál to není, a pokud Vám neseděly poslední série, tohle nebude jiné.. 70%
HNTR
HNTR
1 037 bodů
8
ení tajemstvím, že posledním sériím The Walking Dead docházel dech. A když Walking Dead přišlo o Ricka Grimese, přišlo zároveň o hlavní stavební pilíř. Teď se Rick v podání Andrewa Lincolna konečně vrací na scénu a dokazuje, že Ricka má pořád v krvi. Budget seriálu narostl, zbroje vypadají realisticky, vizuál je poutavý, barvitý a vystihuje atmosféru. Seriál nepotřebuje vysvětlovat úhlavní postavy a tak zásadně nebrzdí děj. I když si myslím, že by si zrovna tenhle spin off zasloužil více epizod, jsem spokojený a i přes uzavřený konec, doufám, že jsme Ricka a Michonne neviděli naposledy.
Petretzz
Petretzz
537 bodů
9
Příspěvek obsahuje spoiler!

Dodatečné informace

Původní název:
The Walking Dead: Summit (více)
  • The Walking Dead: The Ones Who Live
  • USA The Walking Dead: Summit
  • USA De Walking Punjabi
  • USA Untitled: The Walking Dead Movie
  • USA Walking Dead
Premiéra v ČR:
26. 2. 2024
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch