FAMU FOUR

AI
68%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
mojmir.sedlacek
6 052 bodů
8
Leitmotivem hodinového pásma jsou traumata z období dětství či dospívání, od žádného ze čtyř snímků tedy nelze čekat úplně odlehčenou podívanou. Nápaditá a stylisticky odlišná díla se věnují rovněž tématům spojeným s ženským údělem, z čehož se vymyká jen animovaná elegie Deniska umřela. Téměř celou druhou polovinu stopáže pak zaplňuje čtvrtý a rozhodně nejatraktivnější snímek, kvůli němuž by návštěva kina měla být téměř povinností. Electra totiž pochází z dílny Darii Kashcheevy, která za svou Dceru (2019) posbírala nejen několik tuzemských cen, ale po právu to dotáhla až na Oscary.
JaraSlama
JaraSlama
2 088 bodů
9
Nadaní tvůrci z FAMU nadělují 4 vydatné snímky během jedné hodiny. Jeden snímek vás v 10 minutách zavede kreativní a abstraktní animací do srdceryvného příběhu kluka a jeho psa. Druhý tentokrát hraný ukazuje holku, žijící v náboženské sektě, odpojena od civilizace a její touhu po poznání něčeho nového. Následuje čtyřminutová animace o pocitech zneužité a navždy poznamenané ženy jenž mapuje samotné pocity obětí těchto činů. No a samozřejmě nejlepší nakonec! Electra je půlhodinové komplexní dílo, které je jedno z nejlepších, co jsem tento rok viděl. Námět o předčasném dospívání, vztahu ke svému tělu a hrozivé následky traumat z minulosti jsou nacpané a vyprávěné v jedinečné, hrané stop-motion animaci.