Vocasy na tripu

75%
Vocasy na tripu
Americký komediální film Vocasy na tripu je zábavným příběhem o věrnosti, přátelství a netradiční cestě za sebepoznáním. Hlavním hrdinou je Reggie, naivní border teriér, který si náhle uvědomí, jak špatně s ním jeho majitel Doug zachází. Rozhodne se od něj tedy utéct a zatímco bloudí po městě, spřátelí se s pouličním chytrákem Bugem a dalšími dvěma čtyřnohými mazlíčky, Maggie a Hunterem. Společně vytvoří prapodivnou smečku, která se díky všemožným nehodám a potížím čím dál víc sbližuje a plánuje pomstu vůči Dougovi. Jak už to ale mezi psy bývá, nakonec se poštěkají, a jdou si každý svou cestou, aby našli novou životní náplň.



Recenze: Vocasy na tripu

Kinobox.cz
75%

Nepřístupná odpověď na Neuvěřitelnou cestu zdůrazňuje vojížděcí psí náturu na vlně vulgarit, ale i tím se nakonec přiblíží lidskému publiku. Pro mnohé bude tenhle osobitý trip prostoduchý, jenže snímek má tolik dílčích nápadů a tak hladce spojuje nekompromisní humor s pocitovým sdělením, že si podceňovat nezaslouží.


hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Nevím, kam se poděly tyhle buranské komedie a proč se v dnešní korektní době už netočí.. aha to je odpověď. Ale Vocasy na tripu zkouší alespoň prostřednictvím roztomilých psíků zavýt na upadlý žánr teenagerských komedií pro prostší publikum.. Regie svého pána miloval a i přes jeho chyby si nedovedl představit lepšího, takže když jo jeho pán zaveze do pryč, aby se ho definitivně zbavil, tak Regie jakoby nic se okamžitě vydává na cestu zpět domů k svému milovanému.. A když po cestě potkává další psí tuláky a navzájem si vyprávějí svoje příběhy a kam kráčí, cesta domů k páníčkovi se změní na cestu domů za pomstou.. Jde o prostou buranskou komedii, která stojí na vulgárních vtipech, které si utahují jak z obvyklých psích stereotypů, tak především na jejich polidšťování.. Jen po čase zjistíte, že tenhle námět se vám možná po čase vyčerpá a toho vzájemného očuchávání a značkování máte postupně dost. Ne, že bych se nezasmál, ale ať to možná zní zvláštně, tak dobrou komedii nedělá jen vtip a to si tvůrci možná tolik neuvědomovali, takže i když to má na poslední chvíli v sobě něco hlubšího, je už pozdě.. Už jsem asi starej na tyhle "srandy".. P.S. Český dabing je hodně solidní a ke psím hrdinům pasoval. 60%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Ten 2,5 minutovej trailer je roztaženej na 90 minut. Tím chci říci, že finální produkt nenabízí nic navíc - nikoli to, že jsem očekával solidní příběh. Takovej film ho asi vyloženě nepotřebuje. Stačí funkční zápletka a tu, dejme tomu, má. Pokud ale takový film nefunguje jako komedie, tak nefunguje prakticky vůbec. Zde se pohybujeme na dosti subjektivní rovině, ale za mě se to celé snaží být tak prvoplánově vtipné, že mě to nerozesmálo ani jednou. South Park je tedy taky dost komediálně pokleslý, avšak bývá tematicky zajímavý, protože tvůrci vždy reagovali na aktuální dění ve světě a někdy to bylo i poměrně sofistikovaný. Zde pejsci sice mluví sprostě a je pozoruhodné, že malého street-wise buldočka dabuje Jamie Fox, ale jinak nic moc z toho. Furt to chce být poměrně bezpečnou a lehkou zábavou, tudíž je to unyle průměrné, čemuž odpovídá i to, jak to celé vizuálně vypadá. V českém dabingu ty vulgarismy možná vyniknou více, ale po shlédnutí dabovaného traileru jsem usoudil, že bude lepší zůstat u originálu. ___Jo a tvůrci asi ani neví, jak vypadaj lysohlávky (rozhodně nemaj tvar jako lišky). Možná že kdyby je někdy našli a nahodili, tak by z nich vzešly lepší nápady.
JaraSlama
JaraSlama
1 971 bodů
5
Máme tu Willa Ferrella a Jamieho Foxxe dabující psi v Rkové komedii. Zní to buď stupidně, nebo geniálně. A ono je to vlastně obojí. Pes Regie je vykopnut jeho majitelem a tak ve velkém městě potkává přisprostlé tuláky, kteří se s ním vydávají na cestu za pomstou na páníčkovi. Vtipy narážející na stereotypy psů jsou skvěle zpracované, ale někdy se dosti tlačí na pilu s vulgárními výrazy. Ačkoliv jsem film viděl v originálním znění, věřím, že kreativita ve vulgarismech v českém dabingu může zážitek jen podpořit.


Dodatečné informace

Původní název:
Strays (více)
  • USA Vocasy na tripu
  • USA Strays
Premiéra v ČR:
24. 3. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Vocasy na tripu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch