Diktátor

75%
Diktátor
Plakát traileru

Jmenuje se Aladdin a od smrti Kim Čong Ila je považován za posledního mohykána mezi diktátory. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi navlékl mužný plnovous a spolu s ním masku neomezeného vládce zemičky jménem Wadiya, kterou chce ze všech sil zachránit před demokracií. (oficiální text distributora)




Recenze: Diktátor

Kinobox.cz
90%

Protože mám rád humor, který se neomezuje jen proto, že by v opačném případě mohl někomu být proti srsti (například většině lidí). Je to hrozně příjemný pocit, sedět v kině plném filmoznalých lidí a slyšet, jak mají záchvaty smíchu, že pomalu nemůžou dýchat.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
S každým dalším filmem Sacha Baron Cohen dokazuje,že nemá žádné hranice a nic mu není blízké. Diktátor je skvělou parodii na všechny rádoby hlavy státu,které si násilím podmanili lid. Humor je nekorektní a místy až temně černý. Všechno co je pro úzkoprsé lidi tabu zde Cohen bortí bez mrknutí oka.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Komedie komedií.. vždy dám přednost české komedii, ale tohle je pro mě jedna z nejlepších nečeské tvorby.. Netypická komedie plná extrémů a temně černého humoru. Každý vtip nebude pro každého ,takže jsem se místy také nesmál. Celkově ale nemohu dát méně, než 85%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
Velice povedená komedie na diktátorské téma. Trefně se tu strefuje snad do všeho co se dá. Místy i velmi odvážně. Jeden gag střídá druhý a tak nelze ani na chviličku odvrátit oči. Co se týče výpravy, ani zde nebylo nic ponecháno náhodě. Krátká stopáž je velice přínosem. Zbytečně se děj nenatahuje a nic se zároveň nepřepaluje. Není co dodat, tohle se prostě povedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Dictator (více)
  • USA Diktátor
  • USA The Dictator
Premiéra v ČR:
17. 5. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
179,38 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Diktátor je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch