Madam Web

29%
Madam Web
V napínavém akčním snímku Madam Web sledujeme newyorskou zdravotnici Cassandru Web (Dakota Johnson), která v nedávné době prožila vážnou nehodu, po níž se jí začali zjevovat zvláštní vize. Díky nim dokáže Cassandra mimo jiné předpovídat, co se stane v nejbližší budoucnosti. Vize jsou nicméně nestabilní, náhodné a často velmi matoucí. Počáteční problémy s nově nabytou silou však bude muset Cassandra rychle překonat. Po městě se totiž pohybuje tajemný padouch se schopnostmi Spider-Mana, který se z neznámých důvodů rozhodl zabít tři mladé ženy...



Recenze: Madam Web

Kinobox.cz
35%

Můžeme lamentovat nad tím, že Marvel a DC se aktuálně nachází ve slepé komiksové uličce. Pořád jsou na tom ale lépe než v Sony, kde se sází na přes 20 let zastaralé postupy, nevýrazné postavy a tak banální dialogy, že i umělá inteligence by dokázala vystřihnout něco smysluplnějšího. Madam Web je filmem, který nemá absolutně co zajímavého nabídnout a nejspíš brzy skončí v komiksovém zapomnění. A naprosto po právu.


JaraSlama
JaraSlama
2 016 bodů
1
Pavoučí novinka od Sony se zdá být ještě horší než zoufalý Morbius. Herecké obsazení, včetně Dakoty Johnson a Sydney Sweeney, nedokáže vynahradit slabý scénář a nudnou režii. Scénář se točí kolem traumatu hlavní postavy a její schopnosti vidět budoucnost, ale prezentuje to tak nezáživně a předvídatelně, že film působí spíše jako parodie na superhrdinské filmy. Navíc, Sony se opět ukazuje jako studio, které nedokáže věrohodně adaptovat komiksy a nedává dostatečnou pozornost detailům a akčním scénám. Celkově je Madam Web další hřebík do rakve tohoto univerza.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
2
Prastarý pavouk Las Aranas kousne ženu, ta porodí dceru, ta spadne do vody, tam dostane epileptický záchvat, a od té doby má schopnosti. Co se skrývá pod pavoučí rouškou technické stránky projektu? Stopáž 116 min., která působí jako 4 hodinový director's cut. Scénář od umělé inteligence (jestli to psal člověk, tak pravděpodobně nejprve absolvoval scénáristicky kurz lobotomie) a herecky fascinující výkony svou průměrností. To vše a mnohem víc je Paní Pavučina.
Jto_rating
Jto_rating
1 408 bodů
3
APRÍLOVÁ RECENZE Matt Sazama, po snímku "Bohové Egypta" a genialitě "Morbius", představuje další absolutní skvost. Jak říká anotace: film je svěží a napínavý - tak moc, že je úplně nemožné u něj s délkou 1 hodiny a 56 minut usnout. Scénář je totálně bombastický (vůbec žádný "wtf" moment nebo události, které by vypadaly jen tak, aby vyšel scénář a vypadalo to chytře). Každá postava je silně sympatická, vůbec vám není jedno jestli umřou/ chcete aby umřeli. Nechápu, jak někoho tento snímek nemůže bavit. Mrzí mě, že jsem film nestihl vidět v kině. Herci hráli v poměru ke scénáři ok, a to platí i pro herečky. Kvůli nim ale nikdo na film nekoukal, určitě všichni kvůli zápletce. (Přestože byl film propagován tím, že tam jsou atraktivní herečky, které hrají teenagerské role). Musím také vyzdvihnout zmatenou kameru, která se snaží být velmi efektivní a má zajímavé načasování, aniž by byla otravná. Skryté CGI a neustálý osobitý střih a efekty si mě získali. Mistrovské zpracování cestování v čase ve storytellingu, kdy scénář znovu dokazuje, jak je skvostný. Hudba mi přišla nice – je tam přidána do pozadí tak, aby tam byla. Absolutně revoluční, představuje pokrok v oblasti filmové hudby. Moje oblíbená pasáž je, když postavy jdou nudně lesem a začne hrát disco hudba, která navozuje epičnost a akčnost. Děkuji, že mi tento film přinesl do života na mě až bigbrain ponaučení, že "Se zodpovědností přichází velká moc". A na závěr cituji geniální proslov z filmu: "A víte, co je na budoucnosti nejlepší? Že se ještě nestala." Uvidíme, jaká bude dále budoucnost Sony Spider-versa bez Spider-Mana. A Sony, díky moc za to, jaký jsi, nikdy se neměň. 🫶 Hodnocení: **9/10**.

Dodatečné informace

Původní název:
Madame Web (více)
  • USA Madam Web
  • USA Madame Web
  • USA マダム・ウェブ
  • USA Madame Teia
  • USA Madam Võrk
  • USA Quý Bà Mạng Nhện
  • USA Мадам Павутина
  • USA Мадам «Паутина»
  • USA 蜘蛛夫人
Premiéra v ČR:
2. 4. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
99,27 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Madam Web je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch