Yellowjackets

75%
Yellowjackets
Oceňovaný seriál televize Showtime mísí multižánrové prvky survival hororu, psychologického dramatu a coming of age. Sleduje osudy talentovaného ženského středoškolského fotbalového týmu, se kterým ztroskotá letadlo uprostřed severské divočiny. Zúčastnění si projdou děsivou zkušeností, kde musí upřednostnit životní potřeby před morálkou. Tvůrci se však nesoustředí pouze na boj o holý život, nicméně dávají prostor i lidským osudům mnoho let po tragédii, která se z života nikdy nebude dát vytěsnit.




naineko
naineko
1 540 bodů
9
Takové fajn překvapení. Má to pár mušek (obzvláště efekty v pár místech jsou několik dekád mimo), nicméně cliffhangery, zvraty, dialogy, postavy... všechno to sedí a ladí. Je fajn sledovat, že někdo ještě pořád umí udělat zajímavou mezižánrovku. Mallory Knox je skvělá, stejně tak Zelda. Druhá série: je těžké nevidět, že nejsouv divočině, ale někde ve studiu. Efekty pořád pokulhávaj a objevuje se pár záseku, postavy se trochu rozpadají, ale pořád slušné.
BUtLA
367 bodů
6
Slibný námět a premisa plná potenciálu. Bohužel se to postupně rozpadá podobně jako Ztraceni nebo seriál Dark, které to oba v mnohém připomíná. Drobnosti neustále snižují uvěřitelnost toho, co se děje na obrazovce a nevýrazná režie to moc nedrží pohromadě. Po první sérii jsem to vzdal, protože mě těch 10 dílů přesvědčilo, že mě nezajímá, jak se vše rozuzlí.
M66
M66
207 bodů
6
5.2.2024


Dodatečné informace

Původní název:
Yellowjackets (více)
  • USA Yellowjackets
  • USA イエロージャケッツ
  • USA Những Người May Mắn
  • USA Стршљенови
  • USA Шершні
  • USA Шэршні
Premiéra v ČR:
14. 11. 2021
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch