Drsný město

62%
Drsný město
Mezi zkorumpovanými kolegy a uprostřed války marseilleských gangů musí vzít poctivý policista věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým. (Netflix)



Recenze: Drsný město

Kinobox.cz
70%

I aktuální Drsný město je (zcela nepřekvapivě) další esenciální "marchalovkou". Opět se totiž ocitáme ve světě organizovaného zločinu a protřelých fízlů, kteří však mají k čestným a vzorným představitelům zákona vesměs hodně daleko. I ti nejpoctivější z nich si totiž občas chtě nechtě při cestě za svým (ušlechtilým?) cílem musí trochu ušpinit ruce. Ovšem naprostá většina postav Drsnýho města o nějakou poctivost či vznešené cíle rozhodně příliš neusiluje.


Jamie76
Jamie76
4 286 bodů
2.5
Zase další pí*ovina od Netflix Budu se opakovat, ale netflix filmy neumí Totální hloupost Spousta postav A nikdo se nevyzná v tom kdo je kdo A proč jako v poslední minutě všichni najednou zhebnou!?
InJo
InJo
1 832 bodů
7
Na Marchalovy špinavé a protřelé policejní krimi thrillery je zkrátka spolehnutí. Drsné a nevyzpytatelné charaktery, všudypřítomná korupce, nelítostné gangy, bezvýchodné situace, zdrcující východiska. S těmihle ingrediencemi to francouzský režisérský pardál zkrátka umí jako málokdo za poslední dvě dekády. Převratnou žánrovku sice (tentokrát) nestvořil, ve všech směrech poctivou a dotaženou ale rozhodně ano. Akorát to naprosté nevyužití fyzických schopností parkouristy Davida Belleho je jednak nepochopitelné, ale hlavně docela mrzuté...
tindersticks
tindersticks
783 bodů
6
Vlastně docela ostrý, provedením i tematikou, ale na druhou stranu průměrny film. Válka policajtů v Marseille a do toho arabské klany - to by přitom mohl být recept na povedený thrille nebo krimi. Ale není - už jen proto, že všechny postavy bez výjimky jsou poměrně nesympatické osoby a nevyvažují to ničím osobitým. Prostě zkorumpovaná policie.

Dodatečné informace

Původní název:
Rogue City (více)
  • Francie Drsný město
  • Francie Rogue City
Premiéra v ČR:
30. 10. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch