Dongchangsaeng

69%
Dongchangsaeng
Dongchangsaeng
Dae Ho (Seung Hyun Choi), nenápadný a tichý 19letý nováček z jedné střední školy v Jižní Korei se stává otloukánkem třídního gangu.. Ve skutečnosti však nikdo netuší, že jeho pravé jméno je Ri Myung Hoon a že to je speciálně vytrénovaný agent Severní Korei který musí sloužit, aby vykoupil sebe a svoji mladší sestru Hye In z okovů pracovního tábora Jo Duk.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 543 bodů
8
Severokorejský mladík coby špion na jihokorejském území. Směs patřičné dramatizace, typické asijské akce a krapet nějaké té emoce a hlavně romance. Znát jsou motivy třeba ze seriálu ´Jump Street 21´ 1987-91) filmu ´Brutální Nikita´ (1990) a mnohých dalších. A k tomu v hlavní roli hvězda jihokorejské pop music. Jen tak pro porovnání, uměl by si někdo představit v hlavní roli špionážního thrilleru třeba někoho z chlapecké pěvecké formace Lunetic? Těžko, že? Tady se to stalo. Říká si TOP, ale jinak se jmenuje Choi Seung-hyun. Prý je pověstný hlubokým hlasem, rapováním a je vzorem laskavosti a dokonalého vzhledu. My ho neznáme, takže je nám to vcelku jedno, ale pro jihokorejce bylo zajímavé vidět mladíka se sladkou tváří v pozici vycvičeného zabijáka, který se navíc stále tváři poněkud naivně. Akčních scén není moc, ale na správný asijský film určitě stojí za to. Žánrově je do příběhu skutečně zamícháno ledasco, ale kupodivu to po scenáristické stránce funguje. I když pro někoho může v určitých místech nastat neochvějný zmatek. Samozřejmě nechybí ani politika mezi Severní a Jižní Koreou, která je však naštěstí jen jako doplněk děje. Špionážní politika je jinak jako všude jinde. Příběh se odehrává v době úmrtí severokorejského vůdce Kim Čong-ila a nástupu jeho syna Kim Čong-una, což je určitá zajímavost. Snímek tedy nabízí především dějovou dynamiku, směs intrik a množství emocionálního obsahu. Jisté zklamání může být u diváků vidící snímek ze stejného roku ´Eunmilhage widaehage´, který je tomuto snímku motivem hodně podobný.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
První souboj u boxerského ringu je opravdu fascinující, musel jsem si zakončení toho tlusťocha přetočit x-krát, opravdu bravo. Školní prostředí je též super, ale po té co se odehrává mimo školu je tak trochu zdlouhavá pasáž, nenudí, ale nic neříkajíc a nic se tam pořádně neděje až na závěr filmu se opět ukazuje perfektní akce a hlavně, choreografie. Celkové shrnutí bych viděl 3,5*.

Dodatečné informace

Původní název:
동창생 (více)
  • Jižní Korea Dongchangsaeng
  • Jižní Korea 동창생
  • Jižní Korea Commitment
  • Jižní Korea Dong-chang-saeng
  • Jižní Korea Silent Assassin
  • Jižní Korea Tichý zabiják
  • Jižní Korea Выпускник
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění