Láska mezi regály

67%
Láska mezi regály
Christian je rváč a muž s pochybnou minulostí, který svým zjevem evokuje pitbulla. Jednu etapu má za sebou, tu druhou začíná jako pomocná síla ve velkoskladu, kde je jeho nejzářivější perspektivou možnost obsluhovat vysokozdvižný vozík. Pro někoho, kdo sotva zvládá svůj vlastní život a vegetuje na sociálním dně, je i tohle velká výzva. Christiana se ujímá veterán Bruno a zasvěcuje ho do mikrokosmu, v němž se žije podle specifických pravidel a ve svérázných bublinách jednotlivých oddělení. Při jedné z pauz potkává Christian prostořekou a okouzlující Marion z oddělení lahůdek. Láska mezi regály je křehká, civilní a realistická romance z místa, kde není vidět na nebe. (Film Europe)



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 442 bodů
10
Upřímný festivalový snímek, jehož scénář byl spravován na základě povídek německého autora Clemense Meyera, který je i scénáře spoluautorem. Obchodní centrum je pro nás, coby zákazníky, jen místo k rychlému nákupu a nikoho by nenapadlo, že i v útrobách velkoobchodů, přesněji ve skladištích, se prolínají nejrůznější lidské osudy. Každý zaměstnanec v sobě nese své malé osobní tajemství či minulost, která s nimi stále žije a dál je ovlivňuje. Film začíná nočním baletem vysokozdvižných vozíků za zvuku valčíku Johanna Strausse 'An der schönen blauen Donau', což hned dává najevo tvůrčí inklinaci k artovému počinu. Máme tu omšelý pohled na životní situaci, pramen nedostižné lásky, naivitu a sebezraňující pohled na svět. Nechybí lidský humor, který často zahořkne při vykreslování postav v jejich životních osudech. Opravdu jsou dost skutečné na to, aby měl divák důvod se u toho ještě smát. A to prý podle režiséra Thomase Stubera nebylo vyřčeno zcela vše. Je to krásný lidský příběh odehrávají v zadních místech velkoobchodu, kam oko zákazníkovo již nedohlédne, kde je svým způsobem zcela jiný vesmír s životními osudy a vzájemné náklonnosti. Snímek byl na filmovém festivalu Berlinale 2018 oceněn a není divu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tichý skladník bez papírů na ještěrku, ukecaná doplňovačka zboží a životem protřelý mentor Bruno. Celkově se tam sešla dost zvláštní skvadra zaměstnanců, ale tak to prostě někdy bývá. Dýchly na mě (hlavně v první půlce) vzpomínky na mládí, pak už mě ten podivný vztah/nevztah moc nebral, ikdyž chápu, že to nebylo jen primárně o něm. Svým způsobem taková noční pohodovka, rozhodně zajímavá, ale určitě ne pro každého.

Dodatečné informace

Původní název:
In den Gängen (více)
  • Německo Láska mezi regály
  • Německo In den Gängen
  • Německo In the Aisles
  • Německo Láska medzi regálmi
Premiéra v ČR:
14. 2. 2019
Distributor:
Filmeurope
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné