Ricky Stanicky

62%
Ricky Stanicky
Plakát traileru
Dean, JT a Wes jsou nejlepšími kamarády už od dětství, kdy přišli na šikovný trik: odpovědnost za spáchané lumpárny vždy převedli na imaginárního kamaráda jménem Ricky Stanicky. Svého obětního beránka nepřestali využívat ani v dospělosti, kdy skrze něj omlouvají své nezralé chování sami před sebou i před okolím. S časem ale jejich výmluvy ztratí na přesvědčivosti a nejbližší okolí začne na seznámení s panem Stanickym trvat. Třem výtečníkům nezbyde než najmout herce, který jim Rickyho zahraje. Film Ricky Stanicky je komedií z dílny proslulého Petera Farrellyho.



Recenze: Ricky Stanicky

Kinobox.cz
50%

Příběh i humor tohoto filmu jsou stejně dětinské jako trio jeho nepříliš sympatických protagonistů. S výjimkou zábavného rejstříku Johna Ceny nelze od Rickyho Stanickyho čekat víc než pubertální obscénní výplň času, u které budete přinejlepším přemýšlet o tom, jak by šlo talent tvůrců před kamerou i za ní využít mnohem lépe.


hrumsrt
hrumsrt
9 358 bodů
6
Znáte to, když jako dítě něco rozbijete, nebo uděláte nějakou lumpárnu a v nátlaku rodičů se zmůžete jen na to, že svedete onen prohřešek na někoho třetího, u něhož máte jistotu, že se to nikdo nedozví, tak takhle žili tři kamarádi - Dean, JT a Wes. A aby byla jejich výmluva věrohodnější dali jí i jméno Ricky Stanicky. Jelikož šlo o zatraceně efektivní způsob, jak uhasit potíže, tak po celé roky od dětství až do dospělosti soustavně budovali Rickyho fiktivní osobnost, kterou pravidelně dojili dalšími a dalšími vlastními průšvihy, pod něž jej bez výčitek dále podepisovali.. Až se jednoho dne už nemůžou za svoji lež dále schovávat a musí svému okolí ukázat, co je jejich "Ricky Stanicky" zač. Anebo si zkusí najmout herce, aby zkusil v téhle hře pokračovat.. Už tak fajn koncept ještě pozvedává ze řetězu utržený John Cena, který všechny kolegy obrací na lopatky a hladce převeze jejich někdy až nezúčastněné herectví.. Peter Farrelly i po letech ukazuje, že žánr komedie se bez něj neobejde a bez ohledu na to, jak někdy scénář drhne, pořád není o zábavu nouze a po celou dobu jsem byl zvědavý, kam až si zúčastnění dovolí zajít.. 60%
JaraSlama
JaraSlama
2 016 bodů
5
Peter Farrelly se vrací k nízké legraci ve filmu Ricky Stanicky, který představuje zábavný, ačkoliv poněkud nedodělaný návrat k jeho komediálním kořenům. Příběh sleduje tři kamarády, kteří si vymyslí fiktivního přítele, aby mohli svádět průšvihy. Když se však musí postarat o toho "přítele" v realitě, věci se začnou komplikovat. John Cena jako hlavní hvězda filmu překvapivě exceluje a přináší na plátno zajímavou dynamiku. Ostatní postavy jsou však spíše nevýrazné a nezapamatovatelné. Technicky film působí nedotaženě a některé scény se jeví odflákle. I přes své nedostatky je však snímek příjemnou a lehkou komedií, která nabízí dostatek zábavy, zejména pro ty, kteří si rádi odpočinou u trhlejšího humoru.

Dodatečné informace

Původní název:
Ricky Stanicky (více)
  • USA Ricky Stanicky
Premiéra v ČR:
7. 3. 2024
Distributor:
Prime Video
Země původu:
USA
Přístupnost:
16+
Čeština:
Ricky Stanicky je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch