U pokladny stál...

83%
U pokladny stál...
Vlasta Burian jako ošetřovatel z nemocnice U svatého Jakuba, Kryštof Rozruch, je tamním primářem Markem požádán o laskavost. Marek si s ním na čas vymění identitu, aby mohl vyzkoušet, zda city, které k němu chová jeho vážná známost z vyšších vrstev, jsou opravdu ryzí a bez zištných záměrů. Tato malá lest, odehrávající se při společném pobytu v lázních, pak vyvolá nezadržitelný řetězec ztřeštěných situací. Vlasta Burian zde excelentně vytvořil jednu ze svých nejslavnějších rolí.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Burian v nejlepší formě a v jednom ze svých nejlepších filmů kde naplno ukázal svůj komediální talent. Bohužel já nikdy Buriana moc jako herce nemusel. Na můj vkus byl až příliš hlučný a strhával na sebe všechnu pozornost. Přesto jsem se u toho filmu dokázal solidně pobavit a zasmát, ale mojí srdcovkou to nikdy nebude.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Jak už jsem jednou řekl, filomy s Vlastou Burianem porstě nevyhledávám a U pokladny stál není výjimkou. Viděl jsem jednou, film mě neurazil, byl jsem rád, že skočil a podruhé to vidět nemusím. Upištěnost pana Buriana prostě nemám rád a je to jen můj osobní problém.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jeden z Burianových topů, ve které hraje muže z lidu se srdcem na správném místě, který se navzdory měšťákům vypracuje až na kýženého doktora. Jeho cesta je plná spletitých situací a v některých momentech hraničí s genialitou. Společná scéna s Čeňkem Šléglem je geniální.


Dodatečné informace

Původní název:
U pokladny stál... (více)
  • Československo U pokladny stál...
  • Československo He Stood at the Till
Premiéra v ČR:
10. 2. 1939
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
U pokladny stál... je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch