Dívka v pavoučí síti

61%
Dívka v pavoučí síti

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série Milénium Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku  2016. Adaptace scénáře se ujali Steven Knight, Fede Alvarez & Jay Basu. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Lisbeth se po pár letech vrátila s novou tváří a akčnějším pojetím. Knihu neznám,takže těžko říct co tvůrci přidali,nebo vynechali. Pro mne je důležité to,že se mi film líbil,takový jaký je. To akčnější podání filmu hodně sluší. Akce je výborně nasnímaná a všechny ty výbuchy,bouračky,přestřelky a souboje vypadají luxusně. Mám jen dvě malé výtky a to k obsazení postav Lisbeth a Mikaela. Claire Foy nebyla špatná,ale Rapace a Mara byly v této roli krapet lepší. No a Gudnason mi do role Mikaela nepasoval už vůbec. Jinak tedy spokojenost a solidních 70%
Pete69
Pete69
29 978 bodů
5.5
Film mě vůbec nenadchl, podivná atmosféra, příběh má potenciál ale zpracování se mi vůbec nelíbilo. U filmu jsem se vyloženě nudil a odpočítával minuty, kdy už bude konec. Akční scény jsou sice celkem vydařené, ale to je pro mě dost málo. 55% s přimhouřeným okem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
6
Mladá počítačová hackerka Lisbeth Salander a novinář Mikael Blomkvist se ocitnou v síti špionů, zločinců a zkorumpovaných vládních činitelů. Námět ve slavném Hollywoodu nesčetněkrát zpracovaný. A to by také nebyl Hollywood, aby jinak velmi oceňované literární dílo fenomenální severské pětidílné kriminální série Milénium po svém nezprznilo. Vlastně není ani divu. Předchozí snímek ´´Muži, kteří nenávidí ženy´ byl remake, takže jen kopírovali. Toto už filmový předobraz nemá. Literárního autora Stiega Larsona sice vystřídal David Lagercrantz, ale to na věci nic nemění. Hollywood prostě severskou atmosféru opustil a natočil snímek tak, jak to umí nejlépe, čímž na plátna kin nepřinesl nic výjimečného, originálního, neznámého. Tohle tady prostě už nejednou bylo, tudíž se, jinak vcelku dobře natočený snímek, stává předvídatelným a to v mnoha ohledech a přesvědčení. Ze známé hackerky se rázem stala doslova agentka se zkušenostmi, jakoby prodělala patřičný výcvik. V předchozích filmech na to nevypadala, že? Nakonec, i změna hereckých představitelů z toho dělá úplně jiný film. Takže tu máme směsici výbuchů, automobilových honiček, přestřelek, atd., atd. Zkrátka akční thriller bez bázně a hany. Nebýt to film do série, šlo by se na snímek dívat jinak a s daleko větším respektem v oblasti svého žánru. Máme tu hrdinku, která je silná, brilantní, vynalézavá a hlavně bojovnice. Prostě dokonalá akční ženská, takřka superhrdinka. Jenomže právě vlivem takovéhoto charakteru jakoby do série náhle vůbec nepatřila. Jedná se o zfilmovanou čtvrtou knihu z pětidílné knižní série, tak snad někdy dojde i na tu poslední. Jen ale aby někoho nenapadlo udělat z hackerky hrdinku po vzoru Bonda.


Dodatečné informace

Původní název:
The Girl in the Spider's Web (více)
  • USA Dívka v pavoučí síti
  • USA The Girl in the Spider's Web
Premiéra v ČR:
8. 11. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
43 mil. USD
Tržby:
35,16 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dívka v pavoučí síti je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dívka v pavoučí síti


Powered byJustWatch