MINDHUNTER: Lovci myšlenek

91%
MINDHUNTER: Lovci myšlenek
Plakát traileru

Speciální agenti FBI stopují sériové vrahy a násilníky. Seriál je založen na stejnojmenné knize z roku 1996, která pojednává o tom, jak proniknout do mysli sériového vraha, díky čemuž dojde k jeho dopadení.





Recenze: MINDHUNTER: Lovci myšlenek

Kinobox.cz
85%

Mindhunter je na Netflixu nepochybně podobným úkazem, jakým byl před pár lety na HBO Temný případ. Je ovšem méně lidový, což pro někoho může být hendikep, pro jiného přednost. Vyberte si.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Zasazením děje do minulosti se seriál zbavuje případné hrany, protože na zobrazenou perverzní společnost se pohlíží jako na archaickou a částečně překonanou - není důvod cítit se vyvedený z míry (Je zajímavé, že u Zodiaka to neplatí, nebo jsem z něj ten pocit sledování něčeho mrtvého a odděleného ode mě na rozdíl od tohohle neměl). Až příliš čitelná kauzalita činů, které mají snadno vystopovatelnou motivaci, jednoduché řešení a vysvětlení,dovádí seriál k brzké průhlednosti. Je to určitě povedená kriminálka, ale od Fincherova týmu bych čekal víc než stylové retro - a to tu nenacházím. (V půlce série.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Technicky parádní, protože Fincher samozřejmě. Dialogové scény s vrahy taky pecka. Jenže krom toho mi to celé přišlo až moc neosobní, soukromý život všech zúčastněných nezajímavý, a ikdyž jsem si k tomu tu cestu chtěl najít, nešlo to. Za mě prostě zklamání. s1 3/5.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hodně solidní kriminálka s neokoukanými herci, která trochu doplácí na můj vkus až příliš vleklé tempo. Kromě Finchera, který se pochopitelně nevykrádá, se ostatní snaží přizpůsobit jeho rukopisu a ne vždycky jim to vyjde. Jelikož jsem na téma profilování pachatelů viděl pár dokumentů oceňuji nebývalou přesnost ve faktech případů, které si tvůrci vybrali a které jsou docela známé. Každopádně skvělý počin!

Dodatečné informace

Původní název:
Mindhunter (více)
  • USA MINDHUNTER: Lovci myšlenek
  • USA Mindhunter
Premiéra v ČR:
13. 10. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch