Fincher si nejspíš vybral svůj další film. Pro Netflix natočí remake Hitchcockovy klasiky

Fincher si nejspíš vybral svůj další film. Pro Netflix natočí remake Hitchcockovy klasiky
Zabiják | Netflix
Podle informací webu World of Reel se totiž Fincher možná (opět) pokusí udělat remake klasického thrilleru Alfreda Hitchcocka Cizinci ve vlaku (Strangers on a Train) z roku 1951. O nové verzi Fincher přemýšlel už v roce 2015, o dva roky později se však projekt uložil k ledu. Tehdy se také uvažovalo, že místo ve vlaku se bude první část snímku odehrávat v letadle, současná verze scénáře se však prý vrátila k Hitchcockem prověřenému vlaku.
David Fincher
David Fincher

Režisér, Herec

Příběh by se tedy měl držet originálu a sledovat dvojici mužů, kteří při cestě vlakem začnou náhodně promýšlet geniální vražedný plán, podle něhož by každý z nich zavraždil někoho z okruhu toho druhého. Díky tomu by zločin nemohl být odhalen, neboť by k činu neexistoval rozumný motiv. Zatímco první si však ze situace dělá legraci, druhý ji bere smrtelně vážně. V žertu domluvenou vraždu provede a následně se domáhá toho, aby mu druhý cizinec „službu“ oplatil. Ten se však samozřejmě zdráhá…
Fincherových Cizinců ve vlaku se měl původně účastnit i Ben Affleck, o jeho aktuálním zapojení ale není nic známo – stejně jako o dalších detailech produkce. Zdá se však, že po letech nezájmu by se Fincher rád k tomuto bezesporu lákavému tématu vrátil a jeho nepřímý souboj s mistrem napětí Hitchcockem by jistě mohl být zajímavý.
Cizinci ve vlaku (1951)
Cizinci ve vlaku (1951) | Warner Bros.
Odpůrci Fincherova propojení s Netflixem však každopádně mají smůlu, jelikož zkušený a oblíbený tvůrce s touto společností nedávno prodloužil spolupráci až do roku 2027. Lze tedy očekávat, že vedle dohledu nad Hrou na oliheň a nejspíš i dalšími seriálovými počiny (hovořilo se třeba o prequelové sérii Čínské čtvrti) si Fincher bude chtít zrežírovat i nějaký film. Tak proč ne zrovna ceněnou, ale dnes už přece jen poněkud zaprášenou klasiku?
Podívejte se na náš žebříček nejlepších thrillerů.
Zdroje: World of Reel