Den blbec

61%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Strašná blbost, ale chvílemi velmi zábavná blbost. Bankovního úředníka unese zlodějíček a stává se z něj pomalu zhýralý rocker a padouch.. tohle bylo již několikrát viděno. V německém podání je to trošku jiné a celkem svěží. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tam hraje Libor Bouček :) Nejlepší scénka je na benzínce , to jsem se opravdu posmál :) jinak taková nenáročná komedie - 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Bankovní úředník nedá propuštěnému vězni půjčku, ten záhy banku přepadne a při útěku onoho úředníka vezme jako rukojmího. A začnou se dít věci. Humorný snímek nenechávající na nikom a na ničem nit suchou. Pozor, ani na Česku. Začne bláznivá noc, která má dějově jistý potenciál, ale ve vývoji je to místy přeci jen až moc unáhlené. V komediálnosti se nijak netlačí na pilu a tak spíše pobaví hlášky. Charakter bankéře však ale v určitých situacích nesedne a vyznívá podivně a přehnaně. Snímek má však švih a rozjeté tempo si s přehledem drží. Jako akční komedie to kupodivu ale vcelku funguje. Alex Stein, kterého jsme u nás poprvé mohli vidět asi v prcičovském snímku ´Kalhoty v pozoru´, nebo ´Kluci to chtěj taky… a pořád´, se po herecké stránce vypracoval dobře.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
4.5
Neskrývaný pokus o další Klepání na nebeskou bránu. Což udělali dobře, protože takhle se na to dá koukat. Nepřiznat to, bylo by to trapný. Tohle se totiž na na svojí inspiraci ani náhodou nechytá. Jo a ještě jednomu filmu se to podobá - americkému Není co ztratit, ale to je taky lepší. Dal bych vyšší hodnocení nebýt toho hodnocení škodovky. Za to by zasloužil toho mustanga sešrotovat, BLB.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
6
Dobrá práce s psychologií hlavních protagonistů. Vedlejší záporné postavy jsou slabším místem filmu. Představují mix bizarnosti a tuposti. Thorwathův Náš vůdce je výborný film, z kterého lehce mrazí, jenže tam nebylo zapotřebí zakomponovat humor. Den blbec avizuje ambice být komedií, ale ulítlá místa mohou být zábavná jen pro ty, kdo v sobě pociťují pnutí taťky s rodinou na krku a nudou za zády, co se si nesměle pustí porno, když mamka není doma a nevidí ho. A vlastenci budou trpět. „To nemáš hrdost? Blbou škodovku. Češi umějí vyrábět děvky, ale ne auta!“ Není špatné být politicky nekorektní, ale lepší, když je to účet někoho jiného.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
6.5
Skvělá akční komedie. V níž Nappo marně žádá o půjčku a nakonec banku, v které nepochodil, v brzké době přepadne a jako rukojmí si vezme zaměstnance (Till) banky, který mu jeho půjčku zamítl. Nakonec se z rukojmího Tilla stává komplic. A myslím, že si to pořádně užil. :)