Den blbec

61%
Den blbec

Prožili jste někdy DEN BLBEC? Pokud ne, tak si to můžete nanečisto vyzkoušet ve stejnojmenné komedii. A pokud ano, pak uvidíte, že to, co označujete za svůj „den blbec“ byla jen malá lapálie. Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Strašná blbost, ale chvílemi velmi zábavná blbost. Bankovního úředníka unese zlodějíček a stává se z něj pomalu zhýralý rocker a padouch.. tohle bylo již několikrát viděno. V německém podání je to trošku jiné a celkem svěží. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tam hraje Libor Bouček :) Nejlepší scénka je na benzínce , to jsem se opravdu posmál :) jinak taková nenáročná komedie - 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Bankovní úředník nedá propuštěnému vězni půjčku, ten záhy banku přepadne a při útěku onoho úředníka vezme jako rukojmího. A začnou se dít věci. Humorný snímek nenechávající na nikom a na ničem nit suchou. Pozor, ani na Česku. Začne bláznivá noc, která má dějově jistý potenciál, ale ve vývoji je to místy přeci jen až moc unáhlené. V komediálnosti se nijak netlačí na pilu a tak spíše pobaví hlášky. Charakter bankéře však ale v určitých situacích nesedne a vyznívá podivně a přehnaně. Snímek má však švih a rozjeté tempo si s přehledem drží. Jako akční komedie to kupodivu ale vcelku funguje. Alex Stein, kterého jsme u nás poprvé mohli vidět asi v prcičovském snímku ´Kalhoty v pozoru´, nebo ´Kluci to chtěj taky… a pořád´, se po herecké stránce vypracoval dobře.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4.5
Neskrývaný pokus o další Klepání na nebeskou bránu. Což udělali dobře, protože takhle se na to dá koukat. Nepřiznat to, bylo by to trapný. Tohle se totiž na na svojí inspiraci ani náhodou nechytá. Jo a ještě jednomu filmu se to podobá - americkému Není co ztratit, ale to je taky lepší. Dal bych vyšší hodnocení nebýt toho hodnocení škodovky. Za to by zasloužil toho mustanga sešrotovat, BLB.

Dodatečné informace

Původní název:
Nicht mein Tag (více)
  • Německo Den blbec
  • Německo Nicht mein Tag
Premiéra v ČR:
21. 5. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Německo
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění