Pátek třináctého 5: Nový začátek

48%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
5
Sestupný trend nelze přehlédnout. Jason zmizel a jeho masku převzal nevýrazný záporák. Vraždy jsou hůře zpracované, hlavní kladné postavy bez výrazu a osobnosti. Stále je to za mě ještě průměrný vyvražďovací horor, docela se ale děsím dalších pokračování.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
5
Do centra všeho dění se vrací Tommy Jarvis, který si to v minulém snímku s Jasonem Werheesem pěkně vypořádal. Psychické trauma však zůstalo. Od události už uběhlo pár let, ale strach z návratu Jasona ho stále ovládá. Když se najednou začne zvyšovat počet zavražděných, vyvstala pochopitelná otázka. Opravdu se Jason vrátil ze světa mrtvých? Myšlenka námětů není nezajímá a dá se říci, že v rámci volného pokračování je naopak nápaditá. To se však bohužel již nedá říci o scénáři. Sice se říká, že v jednoduchosti je síla a jsou případy kdy to skutečně stačí na ohromný biják, ale tady se to prostě nepovedlo. Příběh bez děje, dialogy katastrofální a o hereckých výkonech se raději ani nezmiňovat. V tomto snímku je spousta mrtvých, ale většinou se to děje mimo obraz, tudíž v rámci svého žánru je takové počínání nejenže nezajímavé a nudné, ale dokonce až směšné. Je sice fakt, že se tady více pracuje se záhadou, kdo že je vlastně ten vrah, tudíž to má spíše kriminální podtext, ale to v rámci série na věci nic nemění. Napětí, strach, šílenosti? Ale kdepak, v tomto díle skutečně ne. Snímek spíše budí dojem, že se jedná o prosťounký televizní film, který se bojí do toho pořádně šlápnout. Při porovnání s prvními díly tedy hodně rychlý sešup dolů.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Už to že Jasona někdo kopíruje se mi nelíbí. Málo lekaček a když už nějaká tak slabota. Bez náboje.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida...
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Ještě o kapku horší než čtyrka, stupidní dialogy i herecké výkony, začátek vypadal slibně, ale pak o ničem, už si vlastně z toho filmu nic nepamatuju. 16%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Cvoci...hodně cvoků...Tommy má halušky...kozičky...spousta cvoků...není Jason jako Jason...Tommymu šibe...všude samí cvoci.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
1.5
Pátek třináctého nebyl taková legenda roku 1980 to se stalo až po roku 2009, kdy se připomenul a protože je dílů opravdu hodně tohle napíši všude. První, druhý a třetí díl byly skvělé a příběhově snesitelné, ale pak to šlo dolů ve čtvrtém dílu dokonce nebyl vrahem Jason ani jeho matka, ale nějaký normální člověk a stejně dokázal přežít neuvěřitelné věci. Nadále už to nesedělo do informací, které byly řečeny v minulých dílech a vymýšleli se ptákoviny. Vrcholem všeho byl osmý díl, kdy už se změnilo i prostředí a Jason naschvál nechával někoho žít.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
4
Tommy Jarvis vyrostl, z předchozího dílu má PTSD stejně jako já a ani part 5 se zrovna nezadařil.
Slepicak
Slepicak
84 bodů
9
Já tento díl miluji! hromadu lidí tenhle film zklamal ale mě ne!
  • herecké výkony
  • příběh
  • Jason
  • nic