Havěť

63%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
JaraSlama
JaraSlama
2 145 bodů
5
Obchod s cizokrajnými živočichy je lukrativní byznys, ale někdy se to může zvrtnout. Francouzský horor Havěť, režiséra Sébastiena Vanička, nabízí mrazivý pohled na invazi smrtelně jedovatých pavouků v činžovním domě. Klaustrofobické prostředí a atmosféra strachu z pavouků fungují výborně, i když film trpí pomalým začátkem a několika logickými nedostatky. Přesto je Havěť napínavým a kvalitním hororem, který zaujme nejen fanoušky osminohých zabijáků.
Petretzz
Petretzz
590 bodů
7
Vermines je za mě určitě lepší než sting v několika ohledech například postavy, pavouci vypadali dobře, začátek filmu není docela dobrý ale když jsem měl za sebou hodinu filmu tak to byla zajímavá podívaná
Glowski
326 bodů
8
Film de banlieue v hávu arachnofobního hororu. Zatímco maskovaných vrahů se dnešní publikum děsí spíš příjemně, osminozí klepítkatci v nich dokáží vyvolat autentické pocity hrůzy, které Sébastien Vaniček příležitostně převrací do temně humorných poloh. Nikdy ale nesklouzne k parodii, ani ve finále s metafysickým potenciálem a náběhem na druhý díl.