Quo Vadis?

74%
Quo Vadis?
Plakát traileru

Výpravná adaptace historického románu Henryka Sienkiewicze o osudech prvních křesťanů ve starověkém Římě.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Klasický velkofilm padesátých let o důležitých historických událostech. Bylo jich natočeno mnoho a vypadají dosti podobně, jen záleží na ději. Zpracování také klasické, spousta herců, velkolepé kulisy a interiéry, monotónní hudba a dlouhé scény. Tento příběh mě zaujal a tak nemohu dát méně, než 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Podle románu z konce 19. století vzniká na začátku padesátých let dvacátého film odehrávající se v půlce prvního. Přijde mi velmi zajímavé, jak se tato tři velmi odlišná období záměrně i nezáměrně mísí do něčeho, co sice neodpovídá ani jednomu z nich (nejméně samozřejmě o tom, v němž se odehrává), přesto stojí za to tomu věnovat pozornost. Ta trojí dobovost mi přišla ze všech sandálových opusů, co jsem viděl, největší... I když by určitě šlo Quo Vadis přejít jako netrvanlivou megalomanskou zbytečnost, přijde mi zajímavější to na něm přijmout a pokusit se vidět i něco dalšího. 70 %
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Dnes už poněkud statický film s občasnými davovými scénami (obléhání paláce mi připomnělo vítězství rebelů v Equilibriu, jen ve větším:) a extrémně statickými vzpomínkami sv. Petra na Ježíš, ve kterých se herci nehýbají skoro vůbec.

Dodatečné informace

Původní název:
Qvo Vadis (více)
  • USA Quo Vadis?
  • USA Qvo Vadis
  • USA ¿Quo vadis?
  • USA Quo Vadis
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
7,62 mil. USD
Tržby:
21,04 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch