Big Hit

66%
Big Hit
Sympatický mladík Melvin Smiley (Mark Wahlberg) působí na první pohled nesmělým dojmem, nicméně na živobytí si vydělává jako nájemný zabiják. Pro dobré profesionály je práce stále dost a i když je velmi dobře placená, musí Melvin z finančních důvodů brát vedle seriózních zakázek i menší melouchy. Proč? Jeho krásná snoubenka potřebuje peníze, jeho krásná milenka potřebuje peníze, každý potřebuje peníze. Kdo chce snadno přijít k balíku, může přijít za dobrákem Smileyem a prostě ho o něj požádat. Melvin se totiž nedokáže smířit s představou, že by ho někdo neměl rád a tak se lidem snaží za každou cenu vyhovět. Z těchto důvodů se také připojil k menší akci svého kolegy Cisca (Lou Diamond Phillips), který naplánoval únos dcerky japonského šéfa hollywoodského studia. Nikdo nepochybuje o hladkém průběhu standardní akce, ovšem dokonalý plán bere za své ve chvíli, kdy se zdrcený otec obrátí s žádostí o pomoc na svého přítele, který je kmotrem unesené dívky. A co čert nechtěl, je také mafiánským bossem, který si pravidelně najímá Melvinovu zabijáckou partu. Konsternovaný Cisco je pověřen tím, aby vypátral a zlikvidoval únosce, tedy vlastně sám sebe. Jak se dostat ze zapeklité situace? Což takhle hodit všechno na dobráka Melvina



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
9
Svižná akční komedie v hongkongském stylu, který spoluprodukoval i samotný král akčního filmu John Woo. A dokonce i Wesley Snipes, ale to jen na okraj. Film má ve všech ohledech grády. Pevný jednoduchý scénář držící se svého, akční scény vytvářející doslova ´krvavý balet´ alá akční styl hongkong, humorná komika se místy přesouvající až ke grotesce, avšak stále si držící vkus a zábavnost. Neexistuje jediná nudná vteřina. Stále se něco děje a to i přes nezbytně nutné romantické scény držící se přísně na uzdě. Každý se ve svých rolích vyřádil a že je to bavilo je neustále znát. A ruku na srdce, lze někde vidět mladého nájemného zabijáka, jak se přes všechny peripetie hemžící se kolem něho snaží vrátit do videopůjčovny videokazetu s filmem ´King Kong žije´? Jestli se mu to povede ukáže závěr filmu. A nejen to. Takže se, suma sumárum, jedná o americký nezvykle rychlý popkornový akční film v hongkongském stylu, který fanoušky akčních filmů nemůže zklamat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Mark Wahlberg není vhodný kandidát na komediální role - tady se mi to opět potvrdilo. Krom toho je ale ten film přeplněný až moc velkými klišé a tolik humoru, kterému bych se zasmál, tu také není. Příjemná oddechovka, toť zhruba vše.
p.a.douch
p.a.douch
8 376 bodů
8
Pohoda a zábava. Mám rád akční komedie a tahle se povedla. Wahlberg v pohodě - vůbec celá parta zabijáků mi sedla. Ženský postavy taky dobrý (škoda že China Chow se už v ničem pořádnym neukázala). Smekám klobouk před Eliotem Gouldem - ten mě fakt bavil. Wong natočil dobrej film. Většinou režiséry kárám za přílišnou délku, ale tenhle film bych klidně snesl delší.

Dodatečné informace

Původní název:
Big Hit (více)
  • USA Big Hit
  • USA Big Hit, The
  • USA Veľký záťah
Premiéra v ČR:
9. 7. 1998
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
27,01 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch