Wanted

73%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Zábavná blbina ve které Timur Bekmambetov vsází vše na jednu kartu. Tím mám na mysli samozřejmě přepálenou akci ve které jde zakroutit let kulky a trefit člověka přes celé město. Pokud u toho divák vypne mozek,tak bude odcházet na 100 % spokojený. Herci skvělý,ale to bohužel nestačí,když snímek po vypravěčské stránce pokulhává.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Pěkná akce trošku po Matrixovsku, zajímavý začátek a úvod od tajného bratrstva, poté už spíše klišé a zmar co se příběhové stránky týče.. "Luku.. jsem tvůj otec" a pomsta může začít. Přesto, že je to mírná slátanina, jak píší i jiní uživatelné a používám někdy i já.. toto je přesně film typu - vypnout mozek a kochat se akcí. Naprosto v pořádku. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Frustrovaný administrativní pracovník zjistí, že je synem profesionální vraha a že sdílí jeho schopnosti nadlidského zabíjení. Není divu, že jednoho dne jeho osudová dráha nabere zcela jiný směr. První film v anglickém jazyce režiséra Timura Bekmambetova natočeného dle komiksové adaptace 'Wanted' a výsledkem je vcelku rychlá a do značné míry zábavná letní popcornova akční podívaná. Příběh je zpočátku do jasně daný, ale čím více je následující akce, tím více se dějová linka rozpadá a čert aby se v tom ve finále vyznal. Je to ale filmový komiks, tak jaképak štrachy. Snímek je patřičně svižný, naivní a a jako obvykle naprosto pohrdá fyzikálními zákony. Ale takové akční popcornové filmy, a obzvlášť na základě komiksů, už prostě jsou. Bez toho by to prostě nebylo ono. Je tedy dané že film je spíše o akci, než o ději a té je tu skutečně dostatek. Našince pobaví hlavně použití české železniční soupravy Pendolino a v něm foto Václava Klause. Snímek zkouknutelný v plné parádě je, už kvůli tomu Pendolinu, ale do paměti se bohužel nijak zvláštně nezapíše.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Povedený akční film, který sice postrádá ostrost Hlídek, ale rozhodně má silný drive a umí zaujmout. Nenáročné, až to bolí, ale sympatické.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Timur Bekmambetov má rozhodně talent. Příště by ale mohl dostat nějaký normální scénář, ve kterém se nevyskytují tkalci. Každopádně akce má spád a moc dobře se na ni kouká...6/10
Fingon
16 886 bodů
6
Ještě do momentu, kdy Wesley prochází výcvikem, mě film celkem bavil. Přesně do momentu, kdy jej zavedli do pokoje jeho otce. Pak už ne. Srovnání s Matrixem se přímo nabízí... ale Matrix je jen jeden.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Herci samozřejmě skvělí a také dost sexy, ale Wanted je zcela jednostrannou exhibicí svého režiséra. Bekmambetov je sice vizuální gurmán a velký fanoušek přímočaré filmové akce, díky čemuž film neskutečně odsýpá a jednotlivé scény se vzájemně přehání v efektivitě triků a rytmického střihu, ale jaksi zapomněl na to, že také čistokrevný akční nářez by měl převyprávět plnohodnotně svůj příběh. Wanted se sice o nějaký stylový děj snaží a najde se v něm dokonce i jeden velký zvrat (který se vynoří na povrch jak jinak než v průběhu té nejzběsilejší akční sekvence), ale všechno působí strašně moc plytce, povrchně.... Zážitkový potenciál pro vypnuté mozky tomu nikdo upřít nemůže, ale bohužel, v nabité hollywoodské konkurenci vyžaduji trochu víc.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Překvapivě výborně nápaditý snímek . Čistokrevný akčňák plný potu, krve a slz s dlouhou šňůrou vizuálních nápadů. Člověk tehdy přál Timurovi velkou budoucnost, ale asi to nestačilo a je to škoda. Akční sekvence jsou totiž ve Wanted na jedničku a zvládne přitom táhnout skvěle i celý děj, který několikrát překvapí a vyvine se nečekaným směrem. Za mně osobně kultovka, která neomrzí ani po x zhlédnutích
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Pro milovníky akce ideální podívaná. Další akční komiks na plátně. Efektů je zde nad míru a děj také není špatný. Místama jde až za hranicí nemožného. Skvělé a kvalitní pokoukáníčko.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
|Wanted je akčňárna ,ktorá funguje tak ako zrovna uzná za vhodné.| |Príbeh si rozpráva tak ako chce ,postavy si vytvorí tak ako chce a koniec si vytvorí ako chce. Patrím k ľuďom ktorý vyhľadávajú ostrejšie filmy ,ktoré sa neboja byť trocha vulgárnejšie a ofenzívnejšie. A film Wanted je presne to ,čo som hľadal. Ale stále mi to príde ako nedokončené. Skončiť film strelením niekoho do hlavy a odísť mi nepríde ako najlepšie zakončenie filmu. Tento film patrí k tým sračkám typu Pařba ve Vegas ,ktoré ak vám prídu zábavné ,odpustíte im úplne všetko. Ak patríte k ľuďom ,ktorí nevedia prekúsnuť čierny sarkazmus ,alebo prílišnú ofenzívnosť ,potom sa filmu vyvarujte ,pretože vás tam bude šokovať každá scéna (sex na stole z Ikei ,správa o trtkaní na bankomate ,tlstá mrochta ,ktorá neustále sere MCAvoya - nadávky len citujem). Film sa neštíti spojit nečakané s šialeným. Osobne som bol veľmy prekvapený ,keď film niekoľkokrat preskočil z kancelárie na to ako si to hlavný protagonista rozdáva so svojou holkou na stole z Ikei. Je tu aj dosť divných vtipov ako zaujímavý nápis na bankomate (parafrázujem: Si sráč ,tvoj brat trtká s tvojou frajerkou na tvojom stole z Ikei zatiaľ ,čo pracuješ...) VERDIKT: Vidieť v nejakom filme Samuela L. Jacksona a Jamesa MCAvoya spolu je vzácnosť. A je vzácnosť vidiet film postavený na tom ,aby ľudí sral a šokoval schytaval také pozitívne hodnotenie. Udeľujem filmu 75% - ak chcete vedieť prečo ,pozrite si film.