Wanted

73%
Wanted

Wesley Gibson je mladík, jehož život se ocitnul v bludném kruhu formovaném každodenní rutinní a nudnou prací. Navíc mu s jeho nejlepším kamarádem utekla přítelkyně a on nemá ani špetku odvahy k tomu, aby s tím něco udělal. Všechno změní jedno setkání, během něhož se dozví, že jeho otec byl hlavou tajné organizace nájemných vrahů, která odnepaměti udržuje na světě křehkou rovnováhu podle pravidla "Zabij jednoho, zachráníš tisíce". Podle krásné Fox, která tímhle rozhovorem Wesleymu zásadně naruší životní perspektivu, jeho otce nedávno zavraždili a on si může vybrat, zda převezme rodinnou firmu. Jak sám Wesley k vlastnímu zděšení později zjistí, talent mu rozhodně nechybí. Jak byste se rozhodli vy? Zůstali byste ovcí, nebo byste se proměnili ve vlka? Zvolili byste jistotu desetinásobku a slušné penze, nebo se stali vyděděnci schopnými vychýlit dráhu letu kulky, zabít na potkání kohokoliv nebo milovat divokou, potetovanou ženu s nejkrásnějšími rty na světě?




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Zábavná blbina ve které Timur Bekmambetov vsází vše na jednu kartu. Tím mám na mysli samozřejmě přepálenou akci ve které jde zakroutit let kulky a trefit člověka přes celé město. Pokud u toho divák vypne mozek,tak bude odcházet na 100 % spokojený. Herci skvělý,ale to bohužel nestačí,když snímek po vypravěčské stránce pokulhává.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkná akce trošku po Matrixovsku, zajímavý začátek a úvod od tajného bratrstva, poté už spíše klišé a zmar co se příběhové stránky týče.. "Luku.. jsem tvůj otec" a pomsta může začít. Přesto, že je to mírná slátanina, jak píší i jiní uživatelné a používám někdy i já.. toto je přesně film typu - vypnout mozek a kochat se akcí. Naprosto v pořádku. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Frustrovaný administrativní pracovník zjistí, že je synem profesionální vraha a že sdílí jeho schopnosti nadlidského zabíjení. Není divu, že jednoho dne jeho osudová dráha nabere zcela jiný směr. První film v anglickém jazyce režiséra Timura Bekmambetova natočeného dle komiksové adaptace 'Wanted' a výsledkem je vcelku rychlá a do značné míry zábavná letní popcornova akční podívaná. Příběh je zpočátku do jasně daný, ale čím více je následující akce, tím více se dějová linka rozpadá a čert aby se v tom ve finále vyznal. Je to ale filmový komiks, tak jaképak štrachy. Snímek je patřičně svižný, naivní a a jako obvykle naprosto pohrdá fyzikálními zákony. Ale takové akční popcornové filmy, a obzvlášť na základě komiksů, už prostě jsou. Bez toho by to prostě nebylo ono. Je tedy dané že film je spíše o akci, než o ději a té je tu skutečně dostatek. Našince pobaví hlavně použití české železniční soupravy Pendolino a v něm foto Václava Klause. Snímek zkouknutelný v plné parádě je, už kvůli tomu Pendolinu, ale do paměti se bohužel nijak zvláštně nezapíše.

Dodatečné informace

Původní název:
Wanted (více)
  • Německo Wanted
  • Německo O Procurado
  • Německo Recherché
  • Německo Se busca
  • Německo Tagaotsitav
  • Německo Trazen
  • Německo Wanted: Choisis ton destin
  • Německo Wanted - Scegli il tuo destino
  • Německo Wanted - Se busca
  • Německo Wonteddo
  • Německo Особо опасен
Premiéra v ČR:
26. 6. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
342,46 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Wanted je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch