Chléb, láska a .....

66%
Chléb, láska a .....
Chléb, láska a .....
Další z řady italských komedií ze série Chléb, láska…, tentokrát v barvě, v režii Dina Risiho a bez Giny Lollobrigidy, zato však se Sophií Lorenovou. Známý svůdník žen, romantický strážmistr Carotenuto v podání Vittoria De Sicy se spolu se svou věrnou služebnou Caramellou stěhuje z hor do rodného Sorrenta. V jeho bytě však od války bydlí okouzlující prodavačka ryb Sophia přezdívaná „Pávice“ (Sophia Lorenová) a tak si nový velitel městské policie nachází náhradní ubytování v domě zbožné Violanty (Lea Padovaniová). Dvě ženy – každá jiná a přece mají něco společného… Která z nich získá srdce šarmantního karabiníka?



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Další pokračování romantické komedie plného života, lidského přístupu a různorodých etud. Opět se rozjařeně prezentuje lehká dramatičnost osudových propletenců plných vášně? Svým způsobem ano, ale přeci jen je už znát, že námětu poněkud dochází dech. Vittorio De Sica zůstává, Gina Lollobrigida už bohužel ne. Nastala změna místa a tak kromě hlavní postavy a přisluhovačky se změnili i představitelé příběhu. Ginu nahradila Sophia Loren snažíc se jí svou náturou vyrovnat. To se kupodivu daří, byť se jedná o jiný charakter, avšak vadou na kráse je scénář. Skutečně už děj nemá čím překvapit a všelijaké hašteření se zdá být krapet únavné. Úsměvných situací je sice stále dost, ale prostě to už nějak není ono. Snad je to vlivem i změny obrazu, neboť se tentokrát natáčelo na barevný film a navíc v CinemaCopu. Námět a zábava tedy ve stejném pojetí, ale už bez ´růžového neorealismu´.A tak se od předchozích dvou snímků jedná zcela o odlišný film, který už prostě tolik neosloví. Proto se k nám zřejmě nedostaly další filmové díly. Takže při porovnání s předchozími dvěma snímky se jedná o pokles, ale na druhou stranu má nad jinými podobnými stále navrch.
avenis
avenis
8 196 bodů
5
Jak jsem již nastínila u dvou předchozích filmů, tahle trojka ... O Dio mio! Děj, ve kterém chybí to správné italské napětí, děj, kde se žvaní a je to nuda, děj, kde Sophia sice zdobí, ale nějak jí chybí šťáva. Možná proto, že jí bylo teprve 21 let a hrát ještě moc neuměla. Možná taky srovnání s o sedm let starší Ginou, která s rolí Výtržnice prostě zazářila nemohlo obstát. Ale hlavně, postava Donny Sofie je napsaná poměrně nelichotivě. Zkrátka chová se jako krůta...

Dodatečné informace

Původní název:
Chléb, láska a ..... (více)
  • Itálie Chléb, láska a .....
  • Itálie Kärlek, bröd och tusen kyssar
  • Itálie Kenyér, szerelem és...
  • Itálie Liebe, Brot und tausend Küsse
  • Itálie Pain, amour, ainsi soit-il
  • Itálie Pan, amor y...
  • Itálie Pan, amor y Sophia Loren
  • Itálie Pane, amore e...
  • Itálie Pão, Amor e...
  • Itálie Scandal in Sorrento
  • Itálie Vaarallinen leski
Země původu:
Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Chléb, láska a .....