Poslední ostří hoši

64%
Poslední ostří hoši
Poslední ostří hoši
Na začiatku 20. storočia sa odohráva temný a drsný westernový príbeh, ktorý akoby bol labuťou piesňou Divokého západu tesne predtým, ako ho navždy zmenila postupujúca civilizácia. Pod vedením miešanca Zacha Provoa sa podarí z väzenia riskantne utiecť šiestim väzňom. Zach – spolovice indián, spolovice beloch – bol vo väzení už veľmi dlho a na slobodu sa chcel dostať len z jedinej príčiny. Chce nájsť strážcu zákona Sama Burgadea a pomstiť sa mu. Burgade bol totiž mužom, ktorý ho dostal za mreže a pri zatýkaní zabil Zachovu manželku. Lenže Sam Burgade je už starý muž a dávno odložil šerifskú hviezdu a pištole, ktoré už nikdy nechce vziať do ruky. Ak sa s ním chce Zach stretnúť v boji muža proti mužovi, musí ho donútiť vziať si zbraň a nasadnúť na koňa. Jeho plán je preto veľmi jednoduchý a účinný. Unesie Burgadeovu milovanú dcéru Susan a pohrozí, že ak sa bývalý šerif nevyberie po jeho stopách, mnohonásobne ju znásilní a nakoniec zabije. Starý šerif dokáže neúnavne sledovať Zachovu stopu, bojovať s ním, ba dokonca ho aj poraziť...



Pete69
Pete69
30 100 bodů
7
Charlton Heston a James Coburn to je dobrá dvojice do westernu. Snímek je to z novější doby s klasickým tématem. Dobro a zlo, pomsta.. pěkné herecké výkony, kostýmy i lokace, western je to ale dlouhou dobu stopařský a akce na konci také není nic extra. Váhal jsem mezi 60% a 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
10
Zdařilý drsný westernový snímek, který se nezadá přímo s akčním filmem. Námět sice není nijak překvapující, ale svým pojetím zcela stačí na dokonalý filmový zážitek. Trestanci na útěku s touhou se pomstít šerifovi, který je ovšem stíhá. Přestřelky reálné, herecké výkony uvěřitelné. Vyprávění příběhu jede jako vlak bez zastavení, a tak divák, ponořený do děje, nemá ani čas se rozhodnout, komu má vlastně fandit. Uprchlému pomstychtivému trestanci, a nebo šerifovi? Klasika, u které by byla škoda, kdyby byla zapomenuta.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
1
Prvních 15-20 minut mě docela zaujalo, ale pak to začala být poměrně mdlá naháněčka, která paradoxně stála na místě - hlavně pocitově a tematicky. Nebyla totiž dost tematicky hutná, chytrá, vizuálně půvabná ani dynamická. Postavy se k ničemu nevyvinuly - jsou stále stejné, což by tolik nevadilo, kdyby ve své poloze byly výraznější, zábavnější nebo zajímavější. Nakonec mi tedy bylo úplně jedno, jak to celé dopadne.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Hard Men (více)
  • USA Poslední ostří hoši
  • USA The Last Hard Men
  • USA Der letzte der harten Männer
  • USA Gli ultimi giganti
  • USA La Loi de la haine
  • USA Last Hard Men, The
  • USA Los últimos hombres duros
  • USA Poslední ostrí muži
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění