Texaský masakr motorovou pilou

62%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 148 bodů
7.5
Děsivé, ponuré a prostě masakr. Tento horor ve mě zanechal silný dojem a psychopat s pilou se hodně povedl. Do písmene to splňuje parametry žánru a výhodou je, že když je v hlavní roli v hororu člověk, nějak se nebojím. Horší je paranormální téma, duchové a démoni, tam jsem ztracen a raději se nedívám.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
Docela fungující remake, který nenudí. Navíc přišel v době, kdy tyto remaky teprve začínaly, takže to nepůsobilo tak otravně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Texas není místo pro dovolenou a pětice teenagerů tam vlastně ani nemíří. Jedou do Mexika na koncert své oblíbené skupiny. Mají velké auto, pytel marihuany a jedou si radostně užívat prázdniny. Jsou sedmdesátá léta a svět je dobrý. Na silnici málem přejedou mladou dívku, která si o chvíli později v jejich voze vystřelí mozek z hlavy. Mladí lidé se rozhodnou najít v zapadákově policii a zbavit se mrtvoly. Netuší, že se dostali do okrsku, kterým vede rodina Hewittů. Nejmladší synáček má těžkou poruchu a rád vraždí lidi motorovou pilou a stahuje z nich kůži. Šerif, který je jeho tatínkem je neuvěřitelný sadista a ženy v rodině touží hlavně po dětech, které neváhají ani ukrást. Na začátku filmu je varování, že se jedná o skutečnost a vidíme ,,autentické" záběry z místa činu. Případ se opravdu stal a Tobe Hooper o něm už jeden film natočil. Byl stejnojmenný a tím veškerá podobnost končí. Režisér filmu je, s prominutím, neuvěřitelný úchyl Marcus Nispel, který byl odejit ze svého celovečerního debutu debilního Konce světa s Arnoldem Schwarzeneggerem a Michael Bay mu dal šanci ve svém producentském debutu. Film je brutální, prakticky bez normálního humoru a absolutně nevhodný pro děti. Jestli na to máte nervy tak do toho. Film doporučuji v českém dabingu, je geniální!!!
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Jako samostatný příspěvek do žánru upachtěný průměr, jako remake hororové legendy, která žánr odstartovala a dosud nemá jedinou filmařskou chybičku, katastrofa. Originál byl sestaven tak, že každé rozhodnutí postav i stylistická volba měly neotřesitelné postavení v celkovém systému a atmosféře díla, tady postavy jednají hrozně debilně a násilí i většina střihu působí přestylizovaně, takže se tím zabíjí jakýkoli naturalismus nebo potenciál dusného texaského prostředí. Největší nebezpečí pociťuje při sledování mužské publikum, protože pod výstupy spoře oděné a posléze i promočené Jessici Biel pánům vážně hrozí, že jim budou hodně těsné trenýrky. To, několik zábavných nápadů a tradičně výborný magor Ermey stojí jediné za pozornost..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Drsný, krvavý a napínavý je tento víceméně thriller podle skutečných událostí o brutálním zabijákovy, kterého dodnes nenašli. Radost se na to (utrpení) koukat.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
4
Mohlo mi být 7 nebo 8 let, když jsem o texaském masakru slyšel prvně na nějakém táboře. Utkvělo mi to v paměti a když jsem ten film krátce na to viděl cestou ze školy v nějaké trafice, koupil jsem si ho za 50Kč. Tehdy se po trafikách prodávala DVDčka v papírových obalech. Doma jsem si tenhle remake z roku 2003 (který je výrazně explicitnější a vizuálně hnusnější než originál z roku 1974, jež je však zase obecně kvalitnějším filmem) na tajňačku pustil a musel ho vypnout poté, co Leatherface ve 45 minutě stopáže vyjde ze sklepa, nastartuje motorovku, naběhne na dva mladé lidi a jednomu týpkovi odřízne motorovkou nohu. Pak si ho hodí přes rameno, odtáhne si ho zpátky do sklepa a tam ho nabodne na hák jako nějaké mrtvé prase. Byl jsem z toho tehdy tak rozhozený, že jsem se musel jít vydejchat na verandu a vážně jsem přemýšlel nad tím, že si teď půjdu pustit Krtečka, abych něčím nevinným přebyl to, co jsem právě viděl. To už ale přišli rodiče a já dělal, že nic. O měsíc později jsem to však dokoukal celé bez větších obtížích a od té doby jsem mrdlej. Od té doby mám velmi rád filmové násilí. Když nějaký tvůrce střihne těsně před tím, tak se cítím ošizen a celý ten tvůrčí postoj "horší je, když si to divák sám domyslí" (viz. Marhoul u Nabarveného ptáčete) mi přijde stupidní. Horší přirozeně je to vidět.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Michael Bay vyprodukoval čistokrevný brutální masakr. Příznivci tohoto typu hororu určitě zajásají ostatní budou nejspíš znechuceni-já patřím do té první skupiny a proto hodnotím 4****, navíc Jessica Biel je tak sexy:-)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Nesporně napínavé, přesto místy zbytečně hnusné a zvrácené. Fakt, že je film provázán se skutečností, mu dodává příjemnou pachuť, celé se to ale rozpadne jako domeček z karet, když se začnete moc ptát, jak tohle či tamto hrdinka dokázala a především proč to dělala. Kamera zalouží pochvalu, maskér Leatherface si mohl dát záležet o krapet víc - i když na druhou stranu chápu, že ať se bude snažit sebevíc, v dnešní době málokoho vystraší chlápek s podivnými pohyby ve škrabošce. Zvlášť když tu máme sedmkrát Michaela a devětkrát Jasona. A tou pilou se taky mohlo máchat trochu míň. Je fakt legrační, když si postava může otevřít dveře vzetím za kliku, ale ona stráví vteřiny jejich prořezáváním. Celkově o stupeň lepší než Wrong Turn a jen o malý chlup lepší než Cabin Fever.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
7
"Všichni tady umřete!" Remake kultovního hororu! Některé scény točené přesně podle předlohy z roku 1974. Hercům vévodí krásná Jessica Biel, které to sluší ze zadu (http://nd02.jxs.cz/180/823/a1150ba54b_104781226_o2.gif) i zepředu (http://nd02.jxs.cz/206/431/4b08fb2cc2_104781230_o2.gif). Je tam temná atmosféra a hodně nechutáren. No, co dodat? Já myslím, že už asi nic. Mě osobně se film líbil, tak doporučuji. - 70%.