Křížová palba

54%
Křížová palba
Křížová palba

Hrdinou akčního kriminálního dramatu je francouzský policista Vincent Drieu (Richard Berry), který na samém konci kariéry musí dostat uprchlého zločineckého bosse a jeho gang před soud. A nezbývá mu než kvůli tomu proniknout hluboko do podsvětí.

Hrdinou akčního kriminálního dramatu, které jako svůj filmový debut natočil televizní režisér Claude-Michel Rome, je policejní důstojník Vincent Drieu (Richard Berry). Muž, jehož kariéra se chýlí ke konci, je přeložen na malou provinční stanici. Ta má být za půl roku uzavřena a znechucený, unavený policista, který vidí okolo sebe jen deziluzi a nedostatek profesionální etiky, si uvědomuje, že vládu nad městem převzalo místní podsvětí. Když však při převozu z vězení uteče mocný zločinecký boss Abel Vargas (Gerald Laroche) a v jeho stopách zůstávají mrtví, je to právě Drieu, kdo dostane za úkol najít ho a dostat gang vrahů před soud. Proto musí se dvěma dalšími kolegy, Wazemmen a Kathiou, v utajení proniknout hluboko do francouzského podsvětí…



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Solidní francouzský akční thriller nebojící se ničeho. Máme tu obchodníky s drogami, zkorumpované policisty i rasisty a proti nim zkušeného a zásadového poldu. Dějově je v podstatě použit stejný námět jako u klasického snímku z roku 1976 ´Přepadení 13. okrsku´ nebo jeho přeci jen známějšího remaku z roku 2005, jen s naprosto odlišným příběhem. Co je spojuje? Policejní okrsek před uzavřením s vězněm, který je následně přepaden členy podsvětí ve snaze vězně osvobodit. Snímek se řadí mezi typické francouzské kriminálky, jen v současném ražení. Atmosféra je temnější, přísně si drží odstup od nudnosti a od zbytečně přepálené nabubřelosti. Scénář je napsán velmi dobře a je vidět, že se na něm zodpovědně pracovalo. Akční sekvence, byť jich není moc, mají grády a žánrově snímek hodně vyzdvihují. Francouzské kinematografii se zkrátka zase něco povedlo.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Typická francouzská akční krimi, která až do finální přestřelky pěkně nudí. 38%

Dodatečné informace

Původní název:
Crossfire (více)
  • Francie Křížová palba
  • Francie Crossfire
  • Francie Insoumis, Les
  • Francie Main courante
Země původu:
Francie
Čeština:
Křížová palba je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění