Americký zločin

74%
Americký zločin

V hlavních rolích herečky nominované na Oscara Catherine Keener (Útěk do divočiny, Zbožňuju prachy, 40 let panic, V kůži Johna Malkoviche) a Ellen Page (Juno, V pasti, X-Men: Poslední vzdor). První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení na veřejnost, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana.". V působivém snímku Tommyho O’Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také ztvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Film podle skutečné události, který opravdu není pro slabší povahy. Když se rozjede zrůdná show psychpatů, běhá mráz po zádech. Je to realistické, drsné a kruté. Film ve mě zanechal hluboký dojem a velkou pachuť. Skvělá podívaná, výborné zpracování.. 90%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Další případ filmu, kde vlastně obsah tak trochu vítězí nad formou...Každopádně to co se před náma začne odehrávat, nemůže nechat chladným nikoho a v hodnocení se to chtě nechtě musí projevit. Už teď ale vím, že ho znovu vidět nechci :) A víc než Ellen Page (která nedostala zas tak moc prostoru k hraní) mi vyrazila dech "dokonalá" Catherine Keener. 7/10
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Explicitně i implicitně velmi slabé. Gertruda Baniszewska byla pěkná píča, všechny ostatní lidi též - od dětí, které se bavili týráním bezmocné dívky přes lhostejné sousedy až po debilní rodiče, které jí tam nechali. Hnus, ale snad víc odporu ve mně vzbuzuje neschopnost O'Havera překročit práh podprůměrnosti. Vysoké hodnocení je důsledkem jen tématu, jenž má přirozeně vzbuzovat emoční odezvu. Film je to ale špatnej.

Dodatečné informace

Původní název:
American Crime, An (více)
  • USA Americký zločin
  • USA American Crime, An
  • USA American Crime
  • USA Amerikan kuraimu
  • USA An American Crime
  • USA El encierro
  • USA The Basement
  • USA Um Crime Americano
Země původu:
USA
Rozpočet:
2 mil. USD

Podobné