Romasanta: Hon na vlkodlaka

47%
Romasanta: Hon na vlkodlaka
Romasanta: Hon na vlkodlaka
Příběh natočený podle skutečné události. V polovině 19. století docházelo ve Španělsku k sérii dlouho neobjasněných bestiálních vražd. Desítky obětí byly doslova rozsápány, znetvořeny a byl jim odstraněn podkožní tuk. Nikdo netušil, z jakého důvodu se tak děje. Šířily se pověsti o vlkodlakovi, který je ve dne spořádaným člověkem. V jedné vesnici se náhle objevuje muž jménem Miquel Romasanta. Tento film byl natočen podle skutečných událostí tak, jak byly zaznamenány v soudních spisech té doby.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
To by mne zajímalo kde byl celou dobu ten vlkodlak?! Já akorát viděl pár vlků,kteří měli do legendárních lykánů hodně daleko. Příběh byl nezáživný a Julian Sands v hlavní roli příšerný. Romasanta byla pro mne devadesát minut nudy ve kterém jsem marně čekal na onen hon na vlkodlaka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
3
Zdánlivě hororový, jinak dramatický snímek pojednává příběh, který je kupodivu na základě skutečných událostí. Španělsko roku 1851 a u soudu se zodpovídá ze svých činů sériový vrah jménem Romasanta, který o sobě tvrdí, že je vlkodlak. Jedná se tedy o historický příběh pojednávající jak soud, tak i předchozí osud souzeného. Temná atmosféra sice ze všeho kýpí, ale dějově je celá tato věc značně těžkopádná a místy nesrozumitelná. Spousta hluchých míst nudí a to ostatní nijak nedává šanci zaujmout. V podstatě nejde rozlišit myslí-li to tvůrci vážně nebo se skutečně jedná jen o pouhou úpravu do hororového žánru. Takto natočený snímek spíše vypadá, jakoby vznikl pro televizi, jen s poněkud větším rozpočtem na výpravu.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Pokud v tomto filmu budete čekat kdy se začne něco dít , tak si můžete pustit rovnou závěrečné titulky. Španělský vlkodlak je nudný a slaboduchý snímek kde tvůrci evidentně směřovali jinam než došli. Je to s podivem , protože Španělská kinematografie , zvlášt´na tomto žánrovém poli, umí podstatně víc.Snaha poskytnout divákovi jakýsi psychoprofil zrůdy natočená jak pod vlivem lysohlávek , kdy divák neví jestli větší hlupák je záporák nebo ti co ho mají dostat není to pravé ořechové.

Dodatečné informace

Původní název:
Werewolf Hunter: The Legend of Romasanta (více)
  • Španělsko Romasanta: Hon na vlkodlaka
  • Španělsko Werewolf Hunter: The Legend of Romasanta
  • Španělsko Honba na vlkolaka
  • Španělsko I delitti della luna piena
  • Španělsko L'enfer des loups
  • Španělsko Romasanta
  • Španělsko Romasanta - Im Schatten des Werwolfs
  • Španělsko Romasanta, la caza de la bestia
  • Španělsko Romasanta: The Werewolf Hunt
  • Španělsko The Werewolf Manhunt
  • Španělsko Werewolf Hunter
Země původu:
Španělsko, Velká Británie
Rozpočet:
4,5 mil. USD
Tržby:
0,43 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění