Jak přijít o život

74%
Mladý dr. Naumann při službě na záchytce vyšetřuje ženu, která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci na psychiatrii a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň nadhodí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor odevzdá Staňkové poslední splátku, je žena zavražděna. A podezřelých je hned několik... Epizoda z volného cyklu psychologických kriminálních příběhů, v nichž roli detektivů přebírá trojice přátel z malého města, měla premiéru v roce 1974.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Tato televizní inscenace mě velmi mile překvapila. Příběh o vraždě a vydírání je v době normalizace nevšedně apoliticky natočený a hutná atmosféra doplněná klasicky naléhavou hudbou té doby pozvedá snímek do nevídaných výšin. Že dám televizní inscenaci z roku 1974 70% není úplný standard. Velmi dobré obsazení, slušný scénář. Prostě to funguje.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Televizní inscenace se solidním detektivním konverzačním příběhem, který je o vydírání a vraždě, které spolu může souviset, ale také nemusí. Dobře napsané dialogy, dobré herecké výkony, avšak podivný konec. Příběh se plynule rozvíjí, buduje atmosféru a jistý druh napětí, které je však záhy utípnuto. Zkrátka v tom nejlepším je najednou střih a případ je vyřešen. A divák se už nedozví, jak na některé podstatné věci vyšetřovatel přišel. Škoda, neboť to takhle vypadá, jako kdyby čtenář z poloviny povídky samou nedočkavostí skočil na samý konec.
martin2560
martin2560
633 bodů
7
TV inscenace která mě dost překvapila.Dalo by se říct že na tehdejší dobu to mělo světovou úroveň.

Dodatečné informace

Původní název:
Jak přijít o život (více)
  • Československo Jak přijít o život
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění