Přízraky

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
8
Peter Jackson zvládá zřejmě všechny žánry... a jak je vidět, umí je i míchat. Tohle je jak místy hororové, tak zábavné. Film se dá přirovnat ke Krotitelům duchů, podle mě je i předčí. Co se týče vtipných scén... no, smíchy jsem se neválel, ale nic mi vyloženě nevadilo. Děj pádí kupředu, je tu několik překvapivých zvratů. Jsou tu sympatičtí hrdinové (Fox) a antihrdinové (Combs). Velmi se povedla vizuální stránka - film vypadá vážně dobře.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Původně to měl být jen díl do Příběhů ze záhrobí, ale nakonec celá akce přerostla v celovečerní film. Možná to je i důvod proč příběh muže, který na maloměstě vymýtá duchy trpí jistými neduhy ve scénáři, které nejsou pro Jacksona vůbec normální. Film se nestal kýženým úspěchem, ale Jacksona to těžko mohlo zastavit. Vidět se to ale dá.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Námět skvělý, herci skvělí, zpracování vtipné a kreativní, a přesto tomu něco chybí.. Anebo je toho naopak tolik, že se postupně ve všech odkazech, bubácích zabíjejících bubáky a bubácích hovořících s divnými lidmi ztratíme a necháme se odnést tak hluboko do Jacksonovy hlavy, že velmi povrchní, neoriginální a nečekaně i přeplácaná závěrečná třetina se nás nakonec ani nedotkne a zůstane jen u toho známého pocitu "tohle mělo být jinak (a lépe)". Jednou jsem se pobavil, podruhé už bych musel mezi scénami hodně přetáčet, takže zlatý a neškodný střed - 60%