Mission: Impossible

76%
Mission: Impossible

Speciální špionážní tým pod vedením Jima Philpse, jehož členem je také hlavní hrdina filmu, mladý, nicméně velmi schopný agent Ethan Hunt, dostane příkaz odletět do Prahy, kde sovětský agent Golicin chystá krádež seznamu tajných agentů z americké ambasády. Mají ho zadržet i s jeho zákazníkem. Dobře rozjetá akce však skončí tragicky. Celý tým se stane obětí atentátu. Přežije pouze Ethan. Ten se v kavárně sejde se šéfem CIA Kittridgem a dozví se od něj, že celá akce byla jen návnadou pro Phelpsovu skupinu, v níž byl zrádce prodávající tajné informace, a protože Ethan jako jediný přežil, je právě on podezřelý nejen ze zrady, ale také z vraždy svých kolegů.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Odpočinkový snímek u kterého se rozhodně nebudete nudit. Stále se něco děje a akce je velmi originální. Špionážní snímky mám rád a tak i zde jsem s dějem patřičně spokojený. Občas to bylo sice až moc (zbytečně) překombinované,ale na tom má lví podíl samotný scénář. I přes výtky jsem se dobře bavil.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Musím říci, že spoustu filmů z devadesátých let oceňuji více nyní, než v době vzniku. Devadesátkové akční filmy prostě mají jedinečné kouzlo a vzniklo v tomto desetiletí spousta dobrých filmů.. nejen akčních. Mission: Impossible 1 je zdařilým záčátkem kultovní série. Pěkná špionážní zápletka, méně akce.. za to ta poslední akční scéna je na svou dobu velmi zdařilá. Stále je to dobrá podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
7
Spiknutí a sabotáž v samotné CIA a úkol pro Ethana Hunta přijít na to, kdo a co za tím stojí, jinak bude odsouzen on. Úspěšný TV seriál se dočkal celovečerního filmu, který mu už úvodní scénou vzdává hold. Sehrané divadélko na zatčeného, jen aby z něj dostali patřičné informace, bylo jeho hlavní devízou. Na režisérskou stoličku se posadil Brian De Palma a zhostil se toho přesně tak, jak jsme u něho zvyklí. Dramatický thriller s velmi malým podílem akčních scén rozehrává napínavou podívanou, která bohužel není jen tak pro všechny. Ano, snímek je stavěný především na příběhu a tak se tu nějakých dechberoucích honiček a adrenalinových přestřelek divák nedočká. A vtom je, trošičku i kámen úrazu. Svým pojetím se sice přibližuje k seriálu, ale děj je tak složitý, že ho pochopí jen opravdu pozorný divák. Pro našince jsou potěšující scenérie naší matičky Prahy. Výbuch automobilu na Kampě je jen vrcholem všeho dění. Snímek svojí kvalitou sice nijak neohromuje, ale po technické stránce je vcelku povedený. Jen ten děj kdyby byl krapet srozumitelnější.


Dodatečné informace

Původní název:
Mission: Impossible (více)
  • USA Mission: Impossible
Premiéra v ČR:
12. 9. 1996
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
457,73 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mission: Impossible je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Mission: Impossible


Podobné


Powered byJustWatch